Mark Zuckerberg, ironizat online pentru ferma sa unde vacile sunt hrănite cu nuci de macadamia și bere

Sursa foto: Wikimedia Commons

Criticii numesc proiectul de creștere a vitelor de la ferma din Hawaii „un spectacol ciudat al unui miliardar” și dăunător pentru mediu.

Cea mai recentă afacere a magnatului rețelelor de socializare Mark Zuckerberg, care se ocupă cu creșterea de bovine de „clasă mondială” în luxosul său refugiu din Hawaii, a fost ironizată ca fiind nepotrivită și iresponsabilă din punct de vedere ecologic, potrivit theguardian.com.

Miliardarul Meta a postat miercuri o fotografie în care apare mâncând o friptură – în sânge, fără garnituri – de la ferma sa Ko’olau, un complex de 1.400 de acri din Kauai, cea mai veche insulă din Hawaii.

Am început să cresc vite la ferma Ko’olau din Kauai, iar obiectivul meu este să creez unele dintre cele mai bune carne de vită de cea mai bună calitate din lume”, a scris Zuckerberg pe Instagram.

Doar ce e mai bun, așadar, pentru al șaselea cel mai bogat om din lume, care crește vite wagyu și Angus, care produc unele dintre cele mai scumpe tipuri de carne din lume.

Fiecare vacă mănâncă între 5.000 și 10.000 de kilograme de hrană în fiecare an, ceea ce înseamnă o mulțime de hectare de macadamia. Fiicele mele ajută la plantarea macadamiei și au grijă de diferitele noastre animale. Suntem încă la început de drum și este distractiv să ne îmbunătățim în fiecare sezon. Dintre toate proiectele mele, acesta este cel mai delicios”, a adăugat Zuckerberg, a cărui avere se ridică în prezent la 129 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg.

Vitele vor fi crescute cu nuci de macadamia și bere produsă în cadrul complexului de 100 de milioane de dolari – care va găzdui, de asemenea, un buncăr subteran și proiecte energetice, potrivit unei investigații recente realizate de Wired.

Creșterea vitelor pe nuci de macadamia și bere, care necesită multă apă, este doar un spectacol ciudat al unui miliardar. Avem nevoie de o reformă reală a agriculturii pentru a aborda inechitățile din sistemul nostru alimentar și realitatea încălzirii climei”, a declarat Mitch Jones, director de politici la Food & Water Watch, o organizație nonprofit națională cu profil juridic și politic.

„Trebuie să promovăm viabilitatea fermelor mici și mijlocii care lucrează pentru a-i hrăni pe toți, nu doar pe celebritățile bogate”.

Carnea de vită contribuie în mare măsură la defrișări, la poluarea apei și la încălzirea globală. Oamenii de știință din domeniul climei avertizează că trebuie să scadă consumul, în special în țările dezvoltate, pentru a limita cele mai nocive efecte ale crizei climatice.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: