Skip to content
Sport

Marș istoric în Franța. Cea mai mare prezență din istorie la un astfel de eveniment

Evenimentul de astăzi de la Paris, organizat în vederea exprimării solidarității cu victimele atentatelor din Franța, a fost unul istoric din punct de vedere al participării.

Aproximativ 2,5 milioane de oameni au participat, duminica, la un mars al solidaritatii in Franta. Numai in Paris au iesit pe strazi 1,5 milioane de oameni, potrivit organizatorilor evenimentului, informează ziare.com.

In celelalte orase din Franta au marsaluit 1 milion de oameni. Ministrul de Interne a anuntat ca evenimentul este unul fara precedent in istoria Frantei, astfel ca este imposibil de o comunicat o cifra oficiala a celor care s-au aflat duminica pe strazi.

Manifestatia din Paris, organizata in memoria celor 17 victime ale atentatelor teroriste comise saptamana aceasta in Franta, a adunat aproximativ 50 de lideri straini, printre care si presedintele roman Klaus Iohannis.

Au mai fost prezenti presedintele Consiliului European, Donald Tusk, premierul Marii Britanii, David Cameron, cel spaniol, Mariano Rajoy, al Italiei, Matteo Renzi, cel al Turciei, Ahmet Davutoglu, presedintele ucrainean Petro Porosenko, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, si cancelarul german, Angela Merkel.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu si liderul palestinian Mahmoud Abbas au participat si ei la mitingul de solidaritate de la Paris.

„Parisul este astazi capitala lumii”, a declarat presedintele Frantei Francois Hollande cu putin timp inainte de a se alatura manifestantilor.

Peste 5.500 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea, inclusiv lunetisti postati pe acoperisurile cladirilor aflate pe traseu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *