Skip to content
Politică

Marţi – şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD pentru analiza rezultatelor alegerilor

Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele Partidului Social Democrat, Viorica Dăncilă, a anunţat că marţi urmează să aibă loc o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional al PSD, în cadrul căreia vor fi analizate rezultatele obţinute în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit Agerpres.

O analiză a rezultatelor pe fiecare judeţ în parte, pe fiecare localitate în parte, astfel încât la următoarele alegeri să avem rezultate mult mai bune. (…) Nu venim cu ideea de a face excluderi, vom discuta fiecare judeţ şi vom analiza fiecare localitate în parte. Fiecare preşedinte de organizaţie trebuie să justifice într-un fel rezultatul obţinut, ce a mers, ce nu a mers. Este o analiză de partid, o analiză normală după alegeri. (…) Eu cred că este important să vedem ce s-a greşit, unde s-a greşit, care au fost motivele pentru care s-a ajuns la un rezultat mai slab în anumite judeţe şi să avem o abordare constructivă„, a afirmat liderul social-democraţilor, candidat al PSD.

Întrebată cum îşi explică faptul că a obţinut locul doi în judeţe în care social-democraţii obţineau în mod tradiţional primul loc la alegeri, Viorica Dăncilă a spus că preferă să discute întâi cu preşedinţii organizaţiilor.

Motive pot fi foarte multe. (…) Cred că multe din rezultate arată şi puterea pe care o are liderul în judeţul respectiv şi cred că fiecare va veni mâine şi va justifica rezultatul„, a precizat ea.

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central, Mircea Preoţescu, a anunţat luni că, după numărarea voturilor din 18.781 de secţii, preşedintele Klaus Iohannis conduce la primul tur al alegerilor prezidenţiale cu 36,91% din voturi, urmat de candidatul PSD Viorica Dăncilă – 23,45% şi de candidatul Alianţei USR PLUS Dan Barna – 14,19%. Iohannis a obţinut 3.162.105 voturi, Dăncilă – 2.009.045 de voturi, iar Barna 1.215.765 de voturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *