Skip to content
Sport

Martin Braithwaite, multimilionarul surpriză de la FC Barcelona! Ce afaceri conduce danezul care a intrat în topul Forbes

Instagram @braithwaiteofficial

Martin Braithwaite (30 de ani), atacantul echipei naționale a Danemarcei și al celor de la FC Barcelona, este unul dintre cei mai bogați sportivi de pe planetă. Un afacerist de succes, nordicul tocmai a intrat în topul Forbes.

Nordicul este unul dintre puținii fotbaliști care au investit banii câștigați pe gazon și au avut un profit considerabil. Braithwaite și Messi sunt singurii jucători de la Barcelona incluși în topul Forbes pentru cei mai înstăriți sportivi. Succesul atacantului de 30 de ani își rădăcinele în afacerea imobiliară pe care o deține alături de unchiul său, în SUA, potrivit digisport.

Martin Braithwaite, multimilionarul de la FC Barcelona

Potrivit fcbarcelonanoticias.com, totul a început în 2017, când Martin Braithwaite a investit 850.000 de dolari, iar până la finalul acelui an, afacerea imobiliară valora deja 10 milioane de euro. Acum, întreg business-ul se ridică la suma de 250 de milioane de dolari.

„Am început în SUA pentru că familia noastră are un istoric în afacerile imobiliare. Aici, oricine poate să-și construiască o avere și să-și asigure viitorul din punct de vedere financiar, prin investiții sănătoase. Asta e ceea ce am făcut alături de tatăl meu și de Martin”, a declarat Philip Michael, unchiul lui Braithwaite.

În plus, Braithwaite deține împreuna cu soția sa, Anne Laure Louis, un brand de haine de mare succes în Franța și un restaurant la Barcelona.

După ce a fost eliminat din semifinalele EURO 2020 cu naționala Danemarcei, Martin Braithwaite va merge într-o binemeritată vacanță, apoi se va întoarce la Barcelona, formație cu care este sub contract până în 2024.

9 milioane de euro este cota de piață a lui Martin Braithwaite, potrivit Transfermarkt

56 de selecții și 10 goluri a adunat Braithwaite la naționala Danemarcei

42 de meciuri, 7 reușite și 4 pase decisive sunt cifrele danezului în sezonul 2020/2021, la Barcelona

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *