Martin Schulz a discutat cu studenții și profesorii de la SNSPA despre implicațiile pentru România după alegeri

Sursa foto: SNSPA

Martin Schulz a subliniat importanța unei Europe unite

Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a organizat joi o prelegere susținută de Martin Schulz, președintele Fundației Friedrich Ebert, fost Președinte al Parlamentului European, Doctor Honoris Causa al SNSPA.

Prelegerea intitulată „Europa după alegerile europarlamentare. Implicațiile pentru România” s-a dovedit a fi extrem de relevantă în contextul politic actual, mai ales având în vedere alegerile desfășurate între 6-9 iunie 2024, când cetățenii din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene și-au ales noii reprezentanți în Parlamentul European.

În cadrul prelegerii, Martin Schulz a subliniat importanța unei Europe unite, solidare și tolerante în fața principalelor provocări interne și externe cu care se confruntă Uniunea Europeană. El a subliniat că pentru a-și apăra valorile și interesele într-o lume marcată de rivalități de putere crescânde, Uniunea trebuie să rămână coezivă. Totodată, s-a discutat și despre perspectiva României în acest context, evidențiind rolul său strategic în viitorul Uniunii.

La eveniment au participat studenți, profesori, membri ai Senatului universității, reprezentanți ai alianței europene CIVICA și ai corpului diplomatic acreditat la București. Rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie, a fost moderatorul.

“Martin Schulz nu este doar membru al comunității academice a SNSPA, ci este un prieten al României. Domnia sa a avut un rol determinat în decizia de aderare a României la Uniunea Europeană și este un avocat fervent al accederii totale a țării noastre în Spațiul Schengen. Martin Schulz este un promotor al unității și solidarității europene și, prin dialogul deschis cu liderii români, a contribuit la consolidarea poziției României la nivel european. Prietenia sa cu România este reflectată și prin implicarea în diverse proiecte, cum ar fi reprezentarea Fundației Friedrich Ebert în România, care subliniază angajamentul față de stabilitatea țării în contextul european”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

Evenimentul a cuprins și o sesiune interactivă de întrebări și răspunsuri, oferindu-le studenților și profesorilor oportunitatea de a dialoga direct cu Martin Schulz pe teme variate privind viitorul Europei.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: