Skip to content
Politică

Marton Arpad îi taie elanul lui Dragnea. CIFRELE ucid din fașă demersul anti-Iohannis EXCLUSIV

gandul.info

Deputatul UDMR Marton Arpad (vicepreședinte al Comisiei Florin Iordache) a oferit luni o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a tăiat elanul lui Liviu Dragnea, evidențiind CIFRELE care ucid din fașă demersul liderului PSD împotriva președintelui Klaus Iohannis.

Concret: parlamentarul de Covasna a evidențiat faptul că punerea sub acuzare a șefului statului pentru înaltă trădare este din start sortită eșecului, întrucât majorității PSD-ALDE-UDMR-minorități i-ar lipsi 12 voturi, chiar și în situația cvasi-utopică în care toți parlamentarii puterii ar fi prezenți în sală.

Deși a evitat să își expună un punct de vedere personal cu privire la demersul în sine (motivând că nu a citit documentul), Árpád-Francisc Márton a precizat că nu a existat vreo discuție nici între PSD și UDMR, nici în interiorul UDMR.

„Pentru punerea sub acuzare, este nevoie de votul a două treimi din membrii celor două camere. (Demersul – n.r.) poate fi inițiat cu jumătate plus unul (dintre parlamentari – n.r.), ceea ce are PSD+ALDE. Însă pentru aceste două treimi, au nevoie de încă 59 de voturi. Ca atare, ce sorți de izbândă să aibă acest demers? De unde cele 59 de voturi? Chiar de am fi cu toții la vot și am vota pentru, ar mai lipsi încă 29. Dacă ar fi prezenți și dacă ar vota toți cei de la minorități (care sunt 17), le-ar mai trebui încă 12. De unde?” a comentat Marton.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *