Skip to content
Politică

Márton Árpád reacționează după cutremurul din Executiv: Trebuie să facem o corectură a spuselor lui EXCLUSIV

Ministrul Educației, Valentin Popa, a demisionat în urmă cu puțin timp din Executivul Dăncilă și a precizat că la baza deciziei sale stă UDMR-ul și una din solicitările acestora.

”Solicitarea UDMR de abrogarea a unui articol din OG 9 din 2018 este inacceptabilă. Se referă la orele de limbă română de la clasele cu predare în limbile minorităților naționale, care mai nou sunt efectuate de către profesori de specialitate. UDMR-ul dorește revenirea la statutul precedent, când aceste ore erau efectuate de învățători. Ore pentru care aceștia primeau bani suplimentari, pănă la 25% din salariu”, a declarat fostul ministru pentru PSnews.ro

CITIȚI MAI MULTE AICI: Valentin Popa, PRIMA reacție de după DEMISIE: Solicitarea UDMR este inacceptabilă! EXCLUSIV

În acest context, redacția PSnews.ro a luat legătura cu deputatul UDMR, Márton Árpád, pentru a-l întreba care este poziția sa și a formațiunii din care face parte referitoare la declarațiile lui Valentin Popa. Astfel, într-o declarați exclusivă pentru psnews.ro, parlamentarul a atras atenția că fundamentul real al demisiei lui Valentin Popa nu trebuie să fie UDMR, ci greșelile și deciziile eronate ale acestuia.

Trebuie să facem o mică corectură a spuselor domniei sale: din cauza greșelilor pe care domnia sa le-a făcut, a deciziilor eronate, cu care în mod evident noi nu putem fi de acord. Poate era mai bine ca înainte de a lua niște decizii, s-ar fi aplecat cu mai multă atenție a ceea ce ar putea să intervină de pe urma luării deciziilor. 

Viitorul ministru al Educației să cunoască situația din învățământ, cum funcționează, și dacă dorește să facă anumite modificări în legislația, normele de aplicare a legislației să fie în ideea îmbunătățirii activității școlare acolo unde este nevoie și să nu vină cu niște idei care ulterior se dovedesc a fi eronate”, ne-a dezvăluit acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *