Skip to content
Politică

UPDATE Răsturnare de situație / Martor IMPORTANT în dosarul lui Ghiță

stirileprotv.ro

UPDATE 10:00

Răsturnare de situație în dosarul lui Ghiță. Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au primit o lovitură grea de la Înalta Curte de Casație și Justiție, care a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională cu privire la martorii din dosar cu mai multe identități.

———————————-

Un nou termen din dosarul fostului social-democrat Sebastian Ghiță are loc vineri, fiind citat un martor important.

Este vorba despre fostul deputat Vlad Cosma, ce în trecut a făcut o serie de dezvăluiri despre Direcția Națională Anticorupție. Fiul ex-președintelui Consiliului Județean Prahova a ajuns la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) puțin după ora 9. În fața jurnaliștilor, Cosma a făcut câteva precizări cu privire la dosarul în care azi este audiat, punctând faptul că nu a fost singurul martor care a avut mai multe identități, conform B1.ro.

„Au fost citați mai mulți martori protejați, cred că cinci sau șase. Întrucât eu nu mai știu numele pe care l-am avut în acest dosar, m-am prezentat în cazul în care sunt și eu unul dintre acești martori protejați. Îmi doresc să asist la acest termen, pentru că voi constata că aceiași martori falși care au fost folosiți în dosarul meu se vor regăsi și la acest termen. Sunt aceiași martori folosiți de Onea și Negulescu în majoritatea dosarelor penale de la Ploiești. Cu siguranță veți constata, astăzi (vineri, n.r.), că nu eram singurul martor cu cel puțin două identități. Se va confirma tot ceea ce am spus și tot ceea ce am prezentat. Nu mai țin minte numele conspirativ. Știu ce am declarat în sală la ultimul termen, faptul că am avut mai multe identități. Doresc să renunț la această invenție a domnului Onea și a domnului Negulescu și că doresc să fiu audiat în calitatea reală. Această formalitate a martorilor protejați era o invenție impusă de către procurorii de la Ploiești pentru a putea minți în declarații cum voiau dânșii”, a declarat Vlad Cosma.

Totodată, fostul deputat a abordat și subiectul aparatului poligraf de la Buzău, susţinând că „era instruit dinainte cum trebuie să răspunzi”.

„Aparatul poligraf de la Buzău era vechi, din acest motiv l-au și casat, iar faptul că era instruit dinainte cum trebuie să răspunzi mie mi se pare un lucru foarte grav. În acele momente eu am avut aparate de înregistrare, a fost redat și la televizor. La poligraf sunt două camere”, a afirmat fiul lui Mircea Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *