Skip to content
Politică

Marturia care îl înfundă pe Băsescu

La Constanta a avut loc vineri, 14 noiembrie 2014, primul termen din dosarul in care Mircea Basescu este acuzat de trafic de influenta, pe motiv ca ar fi primit bani de la familia lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru a interveni pe langa magistrati in vederea eliberarii interlopului. Iar procesul nu a inceput deloc bine pentru fratele presedintelui Traian Basescu. Intermediarul mitei din acest caz, Marian Capatana, a facut declaratii explozive in fata instantei, care il pot infunda pe Mircea Basescu, informează jurnaliștii de la LuJu.ro.

Mai exact, potrivit corespondentului Antena 3 prezent la proces, Marian Capatana a recunoscut ca a luat bani de la familia lui Bercea, pe care i-a dus fratelui presedintelui Basescu. Capatana a povestit cu lux de amanunte traseul banilor, explicand ca a dus 250.000 de euro la biroul lui Mircea Basescu, acesta spunandu-i sa ia banii si sa se duca intr-un apartament pentru a-i numara. Potrivit lui Capatana, ar fi mers la un apartament din zona Delfinariului din Constanta impreuna cu rudele lui Bercea, unde ar fi numarat banii, dupa care s-ar fi intors la Mircea Basescu. Ulterior, fratele presedintelui Traian Basescu ar fi luat cateva teancuri de euro, iar el si-ar fi tinut 50.000 de euro.

De asemenea, conform Antena 3, Marian Capatana ar fi recunoscut ca ar fi vorbit cu Mircea Basescu pentru a se da o solutie favorabila lui Sandu Anghel, in schimbul a 1 milion de euro.

Totodata, Marian Capatana a povestit ca o alta suma de bani, mai exact 350.000 de euro, ar fi fost data in acelasi mod. Suma ar fi fost remisa in acelasi apartament, unde era prezenta si “doamna de la o banca”, care sa se asigure ca banii nu sunt falsi. Nu in ultimul rand, Marian Capatana a povestit ca urmau sa mai fie dati alti 350.000 de euro.

Potrivit Luju.ro, o alta afirmatie a lui Marian Capatana a fost ca Mircea Basescu s-ar fi sfatuit cu presedintele Traian Basescu, relatandu-i despre faptul ca familia Anghel ii cerea banii inapoi.

La auzul acestor declaratii ale lui Marian Capatana, Mircea Basescu s-a declarat “bulversat”.

Iata cateva din declaratiile facute in instanta:

Marian Capatana: „Eu recunosc fapta, dar suma care a fost primita de mine de la Anghel Florin a fost remisa in totalitate catre domnul Mircea Basescu. Rolul meu in aceasta combinatie infecta este numai acela de a fi carausul unei sume de bani. Vreau sa fiu judecat in proportie cu gravitatea si aportul pe care l-am avut in comiterea acestui fapt. (…) …in poala in bancnote de 500 de euro, avea fuste si bani intr-un buzunar. L-am intrebat pe Mircea ‘Ba, las banii aici?’, Mircea a zis ‘Nu, te duci si-i dai lui Marian!’. Eu si familia Anghel am plecat fiecare cu masina lui, ne-am dus la un apartament din zona Delfinariu, acolo am numarat banii si am constatat ca era vorba despre cinci teancuri a 100 de bancnote de 500 de euro, adica 250.000 de euro”.

Mircea Basescu: „Capatana mi-a spus ca a luat odata 250.000 de euro, altadata 300.000 de euro, pentru a fi folositi la SC Aversa. In 20 februarie 2012, Capatana a venit la mine in birou. Avea asupra lui o punga de plastic rosie in care mi-a spus ca are 300.000 de dolari. Avea o dimensiune apreciabila, de 40 pe 30 de centimetri, poate fi numita cas de bani. Mi-a pus practic in brate acea sacosa de bani si a spus ca trebuie sa vina familia Anghel dupa ea. (…) Au vorbit despre 250.000 de euro, 600.000 de euro, 100.000 de euro, nu au spus o suma de bani certa. Au spus ca ii dau foc casei lui Capatana, ca il taie. Am spus familiei Anghel ca o sa vorbesc cu el sa le dea banii inapoi. I-am spus si lui sa restituie banii”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *