Skip to content
Politică

Mărturia emoționantă a unui supraviețuitor al incendiului din Colectiv: A fost întâlnirea mea cu posteritatea

Unul dintre supraviețuitorii incendiului din Colectiv, basistul trupei Monarchy, Marian Leușteanu, a făcut declarații emoționante de pe patul de spital.

Acesta a fost la concertul din clubul Colectiv împreună cu colegii săi din formație, Iulian Rob și Costi Ignat, cel din urmă fiind unul dintre cei care au murit în incendiul devastator.

„Am fost la lansarea de album, eram trupe prietene.

O bucurie s-a transformat intr-o tragedie. E de neconceput, nu credeam ca se poate intampla asa ceva intr-o tara civilizata. Nu credeam ca multi oameni isi vor pierde viata. Cred ca eram in jur de 350 de oameni. Incendiul s-a propagat foarte ciudat. N-au fost artificii profesionale, scanteile au ajuns pe un stalp. Ventilatia era pornita, focul a ajuns la tavan.

Cand a ajuns la tavan, focul s-a raspandit cu mare viteza. Am luat-o spre iesire, am trait clipe de cosmar care imi vor ramane in memorie o viata, a fost intalnirea mea cu posteritatea, mi-e greu sa povestesc amanunte. Am incercat sa ajung cat mai repede la iesire, dupa ce s-au deschis usile, doua maini salvatoare, nu stiu ale cui, m-au tras din infern. Aveam 1 metru si ceva pana la iesire si nu puteam sa ma misc. Daca nu era el, nu eram nici eu azi. Erau oameni cazuti, eram unii peste altii. Cei din spate ne trageau ca sa iasa si ei, nu puteam sa inaintam, era o imbulzeala care te tragea inapoi. A fost un moment in care am ajuns pe hol, erau usile inchise, din cauza fumului s-a stins tot. Si s-a facut bezna. S-au auzit urlete, ca in Lista lui Schindler cand erau bagate femeile in dusuri la Auschwitz. Un infern pe care l-am trait live, e de nereprodus”, a povestit artistul în cadrul unei emisiuni la postul ProTV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *