Skip to content
Politică

Mărturie cutremurătoare din seara atentatului de la Paris

În haosul provocat de explozia de cafeneaua Comptoir Voltaire, una dintre ţintele atacurilor teroriste de la Paris, un asistent medical aflat în zonă a încercat sa îi ajute pe răniţi, potrivit b1.ro.

Printre ei se afla şi un bărbat întins între scaunele și mesele răsturnate. Asistentul medical, David, l-a așezat cu fața în sus și a început să îl resusciteze. Între timp a conștientizat că la fața locului nu avusese loc o explozie accidentală, ci era vorba despre un atac terorist. Cel din fața lui, aflat în stare de inconștiență, pe care încerca din răsputeri să îl salveze, era de fapt un atacator. Și-a dat seama când i-a rupt tricoul de pe el iar sub acesta a găsit rămăsițe de explozibil.

„Erau fire. Unul alb, altul negru, unul roşu şi unul portocaliu. Patru culori diferite. Primul fir pe care l-am văzut era roşu. Cred că era detonatorul. Era ceva la capătul lui. Am ştiut din acel moment că este un atacator sinucigaş”, povesteşte asistentul.

„Am crezut că este o explozie de gaze. Atacatorul avea o rană mare într-o parte, de circa 30 de centimetri. Când ridici un tricou şi vezi fire, ştii că acest lucru nu e normal. Prin simplul fapt că faceam asta, aş fi putut şi eu să mor”, a mai spus acesta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *