Skip to content
Politică

Mărturie terifiantă: Andreea Cosma susține că a pierdut o SARCINĂ din cauza lui Portocală

gandul.info

Citiți în cele ce urmează despre o mărturie terifiantă: deputatul PSD Andreea Cosma (fiica baronului de Prahova Mircea Cosma) susține că a pierdut o SARCINĂ din cauza procurorului suspendat Mircea Negulescu „Portocală” (fost anchetator la DNA Ploiești).

Acuzația apare în plângerea penală depusă luni de către parlamentarul prahovean, care îl acuză pe Portocală de sustragerea sau distrugerea de inscrisuri, cercetare abuziva, represiune nedreapta si abuz in serviciu, scrie Luju.ro.

Andreea Cosma s-a indreptat si impotriva a patru ofiteri si subofiteri de politie judiciara din IPJ Prahova, constituindu-se in acelasi timp parte civila cu suma de 1,5 milioane de euro. In plangerea adresata procurorului general Augustin Lazar, deputata arata ca, dupa ce „Portocala” i-a facut dosare penale si a cercetat-o abuziv, alt procuror a dispus clasarea, dovedindu-se astfel ca este nevinovata. Mai grav este că Andreea Cosma se plânge că a pierdut o sarcină din cauza procedurilor abuzive pe care Negulescu le-ar fi folosit impotriva ei.

Parlamentara arata in plangere ca Portocala ar fi amenintat mai multe persoane si le-ar fi determinat sa faca declaratii mincinoase impotriva ei, asa cum rezulta din marturia depusa de unii dintre acestia la Inalta Curte: A fost amenintata, impreuna cu Razvan Alexe, sa accepte sa faca declaratii intr-un anume mod in dosarul care privea familia Cosma si, concomitent, sa acceptam ca am fost prezenti la derularea unor situatii de fapt (nereale) sens in care am dat declaratii de martor cu identitate protejata”.

Andreea Cosma reclamă că reaua-credinta a lui Negulescu si inexistenta vreunei fapte penale rezulta din cuprinsul ordonantei prin care s-a dispus clasarea cu privire la toate faptele pretins savarsite de ea, solutie dispusa de alt procuror.

Deputata demonstreaza in plangerea facuta impotriva lui Portocala ca, inainte ca acesta sa ii faca dosare in mod abuziv  si sa ii confiste arhiva de la BNP Andreea Cosma, veniturile din activitatea notariala erau “in valoare foarte mare”, iar dupa ce s-a pus in miscare urmarirea penala impotriva ei si s-a mediatizat cazul, veniturile s-au diminuat drastic, motiv pentru care cere 500.000 de euro daune materiale. 

In ceea ce priveste prejudiciul moral, pe care il estimeaza la 1 milion de euro, Andreea Cosma arata că acesta „este determinat de suferinta morala ce mi-a fost cauzata de procedurile abuzive ce au fost declansate impotriva mea. Acestea mi-au cauzat un disconfort psihic major si au condus inclusiv la pierderea sarcinii. Am ratat astfel sansa de a mai avea un copil, iar copilul meu sansa de a avea un frate/sora care sa ii fie sprijin in viata, avand in vedere varsta mea”.

Găsiți AICI textul integral al plângerii penale semnate de către fiica lui Mircea Cosma.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *