Skip to content
Politică

Mărturii explozive despre „Pinguinul” Rizea: de la bişniţar cu cojoace până la parlamentar sprijinit de Şova şi Bănicioiu EXCLUSIV

Redacţia PSnews.ro a intrat, sâmbătă, în posesia unor mărturii explozive despre deputatul PSD Cristian Rizea, poreclit „Ferrari” şi „Monaco”, pe care DNA îl vrea arestat pentru că ar fi făcut trafic de influenţă la RAAPPS. Vezi mai jos cum a urcat Rizea de la statutul de bişniţar cu cojoace până la cel de parlamentar sprijinit de către deputaţii PSD Dan Şova şi Nicolae Bănicioiu.

CITEŞTE ŞI: DNA aruncă în aer campania PSD pentru Sectorul 5: cere arestarea lui Cristian Rizea

" "

Redăm mai jos mărturiile primite de la Cătălin Stochiţă, un apropiat al primarului suspendat de la Sectorul 5, Marian Vanghelie. (Ca o paranteză: Stochiţă a ţinut să precizeze că nu este finul lui Vanghelie, aşa cum a scris presa, ci cumătru, datorită faptului că edilul suspendat i-a botezat fiica.)

“Cristian Rizea a fost bişniţar pe timpul lui Ceauşescu, iar zona lui era în faţă la Hotel Ambasador (situate pe bd. Magheru din inima Bucureştilor – n.r.). După Revoluţie, Rizea a ajuns şoferul unui clan ţigănesc şi făcea bişniţă măruntă cu cojoace şi haine luate de la APACA şi parfum de lux de contrabandă. Se ocupa de schimb valutar şi trăgea ţepe prim metoda Maradona sau făcea diverse comisoane pentru mafioţi. Din cauza că îl băgau ţiganii la înaintare şi că a făcut sport (polo), precum şi datorită structurii sale somatice (are capul mai mare decât fundul), ţiganii de pe bulevard l-au poreclit «Pinguinul».

După ce s-a apucat de politică la Alianţa pentru România (partid fondat de Teodor Meleşcanu – n.r.), a fost preluat sub aripa să de Mihai Cuptor, regele combinaţiilor imobiliare din nordul Capitalei. Rizea promitea în stânga şi în dreapta că are relaţii mari la RA-APPS, iar doritorilor le oferea diverse imobile. Astfel, parteneriatul lui Cristian Rizea cu Dan Şova a venit de la sine, pentru că frecventau acelaşi cercuri de «escroci imobiliari». Prietenul său, Dan Şova, l-a ajutat să promoveze în cadrul MTS în funcţia de director de cabinet al ministrului (Rizea a fost director de cabinet al ministrului Tineretului şi Sportului între 2000 şi 2002 – n.r.) şi apoi director ANSIT (Agenția Națională pentru Sprijinirea Inițiativelor Tinerilor – n.r.), unde a prăduit bugetul alocat schimburilor internaţional de tineret. După ce a pus bani deoparte, Cristian Rizea a avut oportunitatea de a îşi «cumpăra» un loc de deputat în Parlamentul României cu «ajutorul» prietenilor lui: Dan Şova şi Nicu Bănicioiu. Visul măreţ al lui Rizea a fost să pună laba pe Primăria Sectorului 5, pentru a exploata potenţialul imobiliar al Sectorului 5, având în spate intesele lui Dragoş Dobrescu, rechinul imobiliar membru al Clubului Monaco. Deja se făcuseră planuri pentru vinderea magazinelor Economat către reţele gen Kaufland, Cora, pentru că magazinele – chiar dacă sunt prost administrate şi sunt în faliment – au locaţii interesante. De asemenea, Pieţele din Sectorul 5 erau promise unor reprezentanţi din Clanul Sportivilor, care controlează şi Pieţele din Sectorul 4. Profilul moral al lui Rizea este narcisist, arogant şi escroc – minte şi când doarme.

Din cauză că a crescut în Berceni şi a fost şmecher de boulevard, la acţiunile din Sectorul 5 participau toţi felul personaje pitoreşti, de la traficanţi de ţigări fără timbru pînă la dealeri de droguri, în virtutea dreptului că erau reprezentanţii organizaţiilor locale PSD din Ferentari.

Apucăturile de mafiot ale lui Cristian Rizea s-au manifestat şi în mod de lucru cu colegii de partid: cei care nu erau de acord cu manevrele electorale ale candidatului Rizea au fost excluşi din PSD Sector 5 sau forţaţi să demisioneze pe bază de şantaj şi ameninţări cu  interlopii din sectoarele 4 şi 5 ale Capitalei.

Din cauză că Dragoş Dobrescu nu avea să îi trimită bani de campanile (fiind fugit în Cuba), Rizea i-a tepuit pe toţi la PSD, promiţându-le funcţii (consilier local, consilier general, director în Primăria Generală sau în deconcentrate) şi, în final, nu a mai vrut să îl ajute nimeni cu bani atunci când avea nevoie. În momentul de faţă, marele lui noroc din punct de vedere al finanţelor este soţia acestuia, care conduce «Grădiniţa VIP», situată la Piaţa Rosetti.

Am înţeles că deputatul Cristian Rizea ar fi luat bani şi de la cămătari (aproximativ 100.000 d euro) pentru susţinerea campaniei electorale: întâlniri cu pensionari pe care îi «plimbă» săptămânal la Cernica, bani pentru pliante, pentru salariile staff-ului de campanie, pentru activităţile artistice desfăşurate de trupa de copii a lui Valentin Iliescu, fost secretar de stat în guvernul Ponta (în Departamentul pentru Relaţia cu Parlamentul – n.r.) etc.

Nici investitorii imobiliari din Sectorul 5 nu au scăpat de «taxa Rizea»: acesta le-a cerut bani în avans pentru aprobarea diverselor construcţii. De la unul dintre dezvoltatorii cartierelor de blocuri de pe strada Pucheni (din zona Rahova – n.r.) a încasat suma de 50.000 de euro «sponsorizare», promiţând că intervine pe lângă RATB să mute staţia chiar lângă cartierul de locuinţe de pe strada Pucheni şi chiar a purtat discuţii cu directorul tehnic Adrian Dragnea de la RATB în acest sens.

Directorul Alexandru Petrescu de la Poşta Română a «sponsorizat» PSD Sector 5 cu 1 miliard de lei vechi, bani din care Cristian Rizea a plătit cotizaţia la sediul central al PSD (aproximativ 600 de milioane de lei), rămasă neplătită de câţiva ani de către Vanghelie, iar restul de bani i-a băgat în buzunar, petrecându-şi vacanţa de vară la Monaco”.

" "

3 comentarii la “Mărturii explozive despre „Pinguinul” Rizea: de la bişniţar cu cojoace până la parlamentar sprijinit de Şova şi Bănicioiu EXCLUSIV

  1. Stoichita e un idiot si un tâmpit. Nu stiu cum se poate uita un ziarist in gura lui.

    Văd ca mi se șterg comentariile. Foarte urat.

    De data asta cred ca o sa unde înfunde lui stoichita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *