Mărturiile managerului Spitalului Barzilai, cel mai apropiat de Fâşia Gaza

ambulanţă 112 salvare
Sursa foto: Ambulanţa

Tal Bergman este psihiatru şi unul dintre directorii Centrului medical Barzilai, situat în Ashkelon, zonă aflată sub asediul teroriştilor Hamas. Echipele medicale au tratat aici sute de răniţi în stare gravă. Până la spital e un drum de numai câteva minute de la chibuţurile atacate masiv, acolo undes unt comunităţi întregi de israelieni. Medicul a relatat pentru News.ro cum fac faţă cei din spital valurilor de răniţi, dar şi ce simt în aceste momente oamenii din Israel.

 

„De sâmbătă lucrăm în condiţii foarte grele, am tratat foarte mulţi civili răniţi, poliţişti răniţi, soldaţi răniţi. Este cel mai apropiat punct de aceste zone. Am îngrijit în jur de 500 de răniţi, pe unii îi transferăm la alte centre medicale, aşa se face când ai de-a face cu atât de mulţi răniţi, trebuie să-i duci în sala de operaţie cât se poate de repede, păstrezi o mică parte dintre ei, pe care nu poţi să-i transferi, pentru că nu sunt stabili hemodinamic, apoi îi trimiţi către alte centre medicale din ţară”, a declarat medicul.

Nu e prima dată când au fost atacuri ale Hamas, iar cei din spital au mai avut de-a face cu astfel de situaţii de criză. Niciodată însă atacurile nu au avut amploarea de acum. Aici lucrează de obicei câteva sute de doctori, în ture, dar în această situaţie de urgenţă mulţi au rămas în spital.

„E fără precedent, nu ne-am mai întâlnit cu ce trăim acum.Trebuie să ţinem personalul aici, mai ales în aceste zile, ca să putem îngriji pacienţii dacă se întâmplă ceva, sper să nu mai avem situaţia de sâmbătă, a fost îngrozitor, cuvintele nu pot descrie aşa cum trebuie prin ce am trecut cu toţi colegii mei, aici, să vezi toţi aceşti răniţi, familii, copii, mame care nu -şi pot găsi copiii, mergând de la un spital la altul întrebând ”Mi-aţi văzut fiica, fiul?””, a spus medicul Tal Bergman.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: