Skip to content
Politică

Mărturiile tulburătoare a unui supravieţuitor de la Charlie Hebdo

‘Mă întreb cum am putut să scap’ , a mărturisit, joi, unul dintre supraviețuitorii atacului terorist de la sediul publicației satirice franceze, el nefiind atins de gloanțe pentru că a reușit să se ascundă în spatele unei mese, a declarat acesta postului de radio France Info, consemnează AFP.

Reporterul Laurent Léger participa miercuri la ședință săptămânală a redacției, în momentul în care cei doi indivizi înarmați cu Kalașnikovuri și-au făcut apariția.

‘Pur și simplu au tras în toată lumea’, precizează el, dezmințind astfel informațiile că teroriștii au cerut identitatea persoanelor pe care doreau să le execute.

‘Era sfârșitul ședinței și dintr-o dată am auzit câteva bubuituri, apoi ușa s-a deschis și un individ a pătruns înăuntru strigând ‘Allah Akbar’. Apoi am văzut mult sânge și jumătate din redacție la pământ. Încă mă întreb cum am putut să scap’, își aminteștereporterul.

Pe teroristul pe care l-a observat îl descrie ca semănând cu un membru al GIGN sau RAID, purta cagulă și era îmbrăcat complet în negru. Supraviețuitorul povestește că imediat după ce acesta a deschis focul, în timp ce colegii săi cădeau răpuși de gloanțe, el a avut noroc și a apucat să se arunce în spatele unei mese dintr-un colț, astfel că nu a fost observat de atacator.

‘Totul s-a petrecut foarte repede (…) Niciunuia dintre puținii supraviețuitori încă nu le vine să creadă că a fost într-adevăr ceva real’, spune el mai departe. ‘I-am văzut pe ceilalți căzuți la pământ, am auzit zgomotul gloanțelor și apoi dintr-o dată liniște. Ne-am precipitat către răniți, i-am luat mâna webmasterului nostru’, care este în continuare în stare gravă, povestește în continuare Laurent Léger, amintindu-și și de mirosul intens de praf de pușcă, informează Agerpres.

Sursă foto gandul.info.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *