Skip to content
Politică

Mărturiile zguduitoare ale soţiilor jurnaliștilor executaţi în Franța

Partenerele jurnaliştilor publicaţiei satirice Charlie Hebdo au făcut mărturisiri tulburătoare.

Acestea au povestit  despre bărbaţii care şi-au dat viaţa pentru meseria lor şi pentru libertatea de exprimare. Deşi suferinţa şi pierderea sunt insuportabile, partenerele jurnaliştilor executaţi susţin că luptă pentru a rezista şi caracterizează acest efort drept o contribuţie în războiul pentru libertate.

" "

”Am pierdut o persoană iubită, mi-am pierdut iubitul, am pierdut o parte din mine. A murit în picioare. A fost executaţi împreună cu tovarăşii săi, aşa cum obişnuia să-mi spună. Nu putem să fim decât foarte mândri de el. Merită Pantheonul. Toţi desenatorii merită Pantheonul. Merită o ceremonie ca a lui Malraux pentru Jean Moulin. Pentru că şi-au sacrificat vieţile pentru principiile libertăţii pe care suntem obligaţi să le respectăm”, a spus Jeannette Bougrab, iubita lui Charb.

Aceasta a adăugat că dacă ar fi preşedintele Franţei, le-ar acorda ziariştilor martiri Pantheonul, un mausoleum din Paris unde au fost depuse de-alungul timpului rămăşiţele marilor personalităţi franceze, informează B1.

Maryse Wolinski, soţia desenatorului Georges Wolinski s-a arătat în acelaşi timp dezamăgită de reacţia întârziată a oficialilor. Maryse susţine că a aflat de la fiul ei de tragedie, iar dacă acesta nu s-ar fi deplasat la sediul redacţiei, vestea ar fi venit din partea mass mediei.

„A murit ca erou al profesiei sale. M-am trezit cu o mare tristeţe în inimă. Acum, vreau să rezist pentru el. Este un război împotriva libertăţii. A murit împreună cu fraţii săi, camarazii săi, în serviciul libertăţii pe care o iubea şi pentru care lupta întotdeauna”, a afirmat Maryse Wolinski.

Sursă foto ziarero.antena3.ro.

" "
" "

1 comentariu la “Mărturiile zguduitoare ale soţiilor jurnaliștilor executaţi în Franța

  1. Hai sa nu exageram- ziaristi martiri. Ce au facut? Au zacut in inchisoare pentru principiile lor, pentru libertatea cuvantului? Libertatea are si ea limite; a-ti bate joc de religia cuiva, chiar si prin desene”inofensive’ nu inseamna libertate de exprimare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *