Skip to content
Politică

Mărturisire neașteptată: L-am ajutat și eu pe Dragnea, fără să-mi dau seama. A scăpat de pușcărie

Inquam Photos / Octav Ganea

Într-un articol postat joi pe pagina personală de Facebook, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, s-a dezlănțuit după decizia CCR privind protocoalele. Concret: potrivit acestuia, liderul PSD Liviu Dragnea, condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare, pentru instigare la abuz, în dosarul angajărilor de la DGASPC Teleorman, scapă de pușcărie.

Curtea Constituțională a dat miercuri decizia în privința protocoale secrete, evidențiind existența un conflict între MP şi Parlament.

Redăm integral mesajul lui Sorin Ovidiu Vîntu:

”Dragnea a scăpat de pușcărie

La scurt timp după ce Dragnea a fost condamnat în primă instanță la 3,6 ani cu executare, au început să apară, pe surse, tot felul de zvonuri cu privire la faptul că Dragnea va da o amnistie și o grațiere pentru a-și scăpa pielea. Unul după altul, mai mulți lideri PSD au ieșit pe diverse posturi TV cu același mesaj – toate abuzurile din justiție, în urma cărora zac prin pușcării o grămadă de oameni nevinovați, trebuiesc reparate printr-o OUG privind amnistia și grațierea. Această campanie a culminat cu ieșirea lui Dragnea, care cerea imperios guvernului o OUG în acest sens.
În realitate, Dragnea n-a avut nici măcar o secundă intenția de a ordona un asemenea act normativ, pentru simplul motiv că cei aproape 1100 lideri PSD aflați cu dosare în diverse faze pe la parchete și instanțe, precum și cei care se așteaptă să aibă de asemeni probleme cu justiția, o dată scăpați de această uriașă povară l-ar fi măturat din fruntea partidului ca pe un gunoi stânjenitor aflat în mijlocul sufrageriei. Promisiunea unei amnistii, el aflându-se în cea mai bună poziție pentru a o da, îi asigură în continuare șefia partidului, în ciuda uriașelor probleme de imagine pe care le provoacă.
Dacă pentru activul de partid amnistia era o promisiune, pentru “partenerii noștri strategici” (care, după cum se știe, controlează prin intermediul dosarelor din sertarele securiștilor aproape întreaga clasă politică românească) aceasta era o amenințare atât de dură încât i-a determinat să vină la masa negocierilor. În urma acestor negocieri, Dragnea și-a obținut nu doar libertatea, ci și susținerea pentru a rămâne în fruntea partidului, iar occidentalii își mențin în continuare control total asupra României.
Faptul că un politician de avengura lui Juncker comite mârlănia de la Ateneu, dând indicații vizavi de politica internă a României chiar pe teritoriul ei, mârlănie întărită câteva zile mai târziu și de văcarii de dincolo de gârlă, arată cât de important este să-și mențină controlul asupra țării noastre.
Aceste mesaje au mai avut și scopul de a-i crea un argument suprem lui Dragnea în fața activului PSD.
– Băi fraților, eu am vrut, da’ nu m-au lăsat străinii.
Pentru occidentali, Dragnea a ajuns să fie găina cu ouă de aur. Visul lor de a destructura singura ancoră de stabilitate politică a României – PSD – va deveni realitate.
Dându-și, în sfârșit, seama de enorma trădare a lui Dragnea, activul de partid nu se va mai mobiliza în cele două campanii electorale de anul acesta. Mulți vor opta pentru alte partide (majoritatea pentru Ponta), mulți vor prefera să se odihnească, nimeni nu va mai băga vreun ban, nimeni nu va mai risca nimic. Indiferent de candidatul sau candidații actualei coaliții, finala la prezidențiale se va da între reprezentații Germaniei și Franței, ambii dominați de văcarii care vor juca la ambele capete.
A fost ultima dată când am abordat aceste subiecte. În încercarea de a-ți arăta ce înseamnă amnistia pentru independența României și ce înseamnă grațierea pentru protecția societății, l-am ajutat și eu pe Dragnea, fără să-mi dau seama.
Dar fără mârlănia arogantă a lui Juncker, nu mi-aș fi dat seama nici azi de natura jocului, nu mi-aș fi dat seama de ce decizia CCR prin care protocoalele justiției cu securiștii, din 2009, sunt ilegale, dar nu pentru toată lumea ci doar pentru Dragnea și încă vreo opt politicieni”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *