Skip to content
Politică

Mărturisirea jurnalistului Lucian Mîndruță după răspunsul premierului privind preţul unei pâini: „Trebuie compasiune”

PSnews.ro

„Nici eu nu știu cât costă pâinea, dar dacă vreodată am să intru în politică am să învăț”, spune jurnalistul Lucian Mîndruță. Într-o postare pa pagina personală de Facebook, Mîndruță atrage atenția că politica nu e despre cifre, ci si despre sentimente, iar unul dintre cel mai importante sentimente în politică e compasiunea.

„Fie si jucată (se pricep la asta mulți la PSD, cred că au un parteneriat cu Facultatea de Teatru). Fie și mimată. Fie și furată. Trebuie compasiune”, atrage atenția Mîndruță.

„Nici eu nu știu cât costă pâinea, dar dacă vreodată am să intru în politică am să învăț. Și am să-mi iau un consilier care o să mă țină la curent în fiecare zi (daca eu voi deveni prea ocupat) cu lucrurile care contează pentru cei care mă votează.
Problema lui Cîțu este că el n-a cerut votul nimănui până acum, direct și de la obraz. Nimănui în piață, nimănui la iarmaroc, nimănui într-un sat de la mama naibii, unde lumea n-a auzit decât de PSD și, eventual, de Ion Iliescu.
Cîțu e ca noi, care citim pe aici și scriem pe dincolo. Băiat de la oraș, corporatist, știe meseria lui, învârte cifre, gândește macro.
Doar că politica e micro. Și nu e despre cifre, ci si despre sentimente. Și unul dintre cel mai importante sentimente în politică e compasiunea.
Fie si jucată (se pricep la asta multi la PSD, cred ca au un parteneriat cu Facultatea de Teatru). Fie și mimată. Fie și furată. Trebuie compasiune.
Și ea nu se obține ascultând doar, ci și știind ce-l doare pe om.
Ori pâinea îl doare pe român de la începutul lumii. Au fost răscoale pentru ea. E pasiune pentru ea. „Reglezi din paine” e o expresie pe care cred ca doar romanul o intelege. Painea e in rugaciunea cea mai cunoscuta a crestinismului – pe care pana si ateii o cunosc!
Pâinea contează pentru cei care ti-au dat puterea, Florin.
Învață ce e important pentru ei. Sau roagă pe cineva sa te tina la curent.
Nu doar cât costa pâinea. Ci și ce se întâmplă în orașele mici si satele prăfuite, de unde politica extrage o data la fiecare patru ani speranta a milioane de oameni, o rafineaza si o transforma de obicei in privilegii.
Si nu, nici tu n-ai rupt acest ciclu vicios al puterii.
De asta e important prețul pâinii. Pentru că în el e speranța oamenilor că într-o bună zi n-o sa mai aibă grija ei.
Grija pâinii cea de toate zilele.
Meseria ta, Florin, nu e sa le dai pâinea asta. Ci doar sentimentul că îți pasă de ea!
Alminteri, ești doar un tehnocrat, unul care pregătește scaunul cald pentru următorii populiști.
Da, aia care se antreneaza acum plangand cu lacrimi de crocodil peste sandvisul cam subtire al natiunii romane…”, scrie jurnalistul Lucian Mîndruță.

Amintim că, întrebat de jurnalişti dacă ştie cât mai costă o franzelă sau dacă a mai fost în ultima perioadă în piaţă, premierul a răspuns că nu mai cunoaşte preţul unei franzele în momentul de faţă.

El a motivat faptul că încearcă să nu consume pâine. În schimb, a mărturisit că a mai fost în piaţă. „Am fost în piaţă, nu mănânc pâine”, a răspuns el.

 

1 comentariu la “Mărturisirea jurnalistului Lucian Mîndruță după răspunsul premierului privind preţul unei pâini: „Trebuie compasiune”

  1. As fi apreciat comentariul tau maruntelule dar esti ca si iohanis orbit de pe-se-de Nu ai reusit sa intelegi despre ce ai scris Pacat frumuselule

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *