Skip to content
Opinii & Analize

Mărul otrăvit aruncat presei din România

psnews.ro
" "

Sunt jurnalistă și nu sunt de acord cu „oasele” aruncate de parlamentari. Nu vreau statut special. Nu vreau pensie specială și nici să fiu scutită de impozit. Nu m-am înscris în nicio asociație de ziariști care mi-ar permite o eventuală pensie specială, pentru că e bine de știut că asta e o condiție obligatorie.

Vreau să îmi pot face meseria în țara asta. Nu vreau să mi se mai închidă ușa în nas ori de câte ori vreau să îmi fac meseria. Vreau să mi se respecte liberul acces la informațiile publice și să se oprească blocada informațională. Vreau să mi se respecte rolul de jurnalist și nu mai vreau să îmi fie decredibilizată profesia.

" "

Refuz să mi se cumpere bunăvoința, într-un an cu două șiruri de alegeri. Refuz să mă alătur categoriilor oportuniste.

Nu vreau să mi se pună pumnul în gură și refuz orice pomană venită din partea vreunui parlamentar, fie el PSD-ist, PNL-ist, USR-ist sau ce o vrea el să fie.

Această scutire de impozitul pe venit este o falsă rezolvare a unei probleme reale pe care politicianul român, în multe cazuri venit din presă, le cunoaște foarte bine: presa de astăzi se confruntă cu mari neajunsuri. Calitatea presei aproape că își dă duhul. Tinerii nu mai sunt încurajați să intre în presă, iar cei vechi se refugiază prin birourile din instituțiile de la stat.

Dar există și jurnaliști care continuă să creadă că presa este câinele de pază al democraţiei, continuă să creadă că, odată şi odată, presa va redeveni ceea ce a fost. Sunt jurnaliștii care refuză să mănânce din mărul otrăvit aruncat de voi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *