Skip to content
Politică

Masa tăcerii în Parlament: cine sunt parlamentarii care au vorbit sub 5 minute în 4 ani de zile

facebook camera deputatilor

Ați auzit vreodată de parlamentarii Eugen Durbacă, Ileana Cristina Dumitrache, Mihai Valentin Popa sau Viorica Cherecheș? Dacă nu ați auzit de dânșii ar putea fi din cauza faptului că aceștia timp de 4 ani de zile de când populează Parlamentul României au reușit să vorbească sub 5 minute. Unii au ajuns la „performanța” năucitoare de a vorbi mai puțin un minut în 4 ani de zile.

PSD

Social-democrații au 4 parlamentari care împreună au vorbit, țineți-va bine, exact 9 minute și 55 de secunde în 4 ani de zile. Recordul absolut îi aparține deputatei Ileana Cristina Dumitrache care din 2016 și până acum nu a reușit să ajung nici măcar la un minut vorbit în Parlament – 59 de secunde potrivit datelor Camerei Deputaților. Ea este urmată de domnul Eugen Durbacă, acesta vorbind un minut și 7 secunde. Radu Babuș a fost ceva mai „activ”, ajungând la 3 minute și 13 secunde vorbite, iar Dan Ciocan se apropie de pragul de 5 minute, vorbind 4 minute și 27 de secunde în 4 ani de zile, adică aproximativ un minut pe an.

PNL

Liberalii au și ei o deputată fantomă. Doamna Viorica Cherecheș a reușit să strângă un minut și 38 de secunde vorbite în Parlament în 4 ani de zile.

Pro România

Partidul lui Ponta are doi deputați care împreună au vorbit puțin peste 5 minute. Este vorba despre – Mihai Valentin Popa care a vorbit 1 minut și 31 de secunde și Alin Vasile Văcaru, care a fost ceva mai “vorbăreț” decât colegul său, ajungând la 4 minute și 12 secunde vorbite în Parlament.

PMP

PMP are un parlamentari a reușit performanța de a vorbi sub 2 minute în 4 ani de zile. Este cazul domnului Adrian Mocanu care a reușit să vorbească un minut și 8 secunde în 4 ani de zile. Faptul că domnul  Mocanu a vorbit atât de puțin nu pare că îi deranjează pe cei de la PMP. Dimpotrivă, Adrian Mocanu așteaptă să fie reales fiind inclus în capul listelor PMP la Buzău.

Trebuie menționat faptul că există și alți parlamentari care abia au trecut de pragul de 5 minute vorbite în Parlament în 4 ani de zile. Există încă și mai mulți care se situează între 5 și 10 minute vorbite între 2016 și 2020. Cazurile prezentate anterior ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru alegători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *