Skip to content
Politică

Masacrul din Franţa. Eurodeputatul Cătălin Ivan dezvăluie natura războiului antitero: Erau urmăriţi! EXCLUSIV

Masacrul din Franţa. Europarlamentarul PSD Cătălin Ivan a oferit, vineri, o declaraţie pentru PSnews.ro, în care a dezvăluit natura războiului împotriva terorismului.

După ce a transmis condoleanţe familiilor care şi i-au pierdut pe cei dragi în atentatul de joi noapte din Nisa, Cătălin Ivan a apreciat că fenomenul terorist „în sine este unul complicat, cu cauze încă ascunse (nu necunoscute, dar ascunse)”.

Mai mult: eurodeputatul a arătat că există „interese foate multe în zona respectivă, din partea foarte multor state, care au dus la războiul civil din Siria şi la apariţia acestei monstruozităţi de organizaţii teroriste”.

„Acum, e complicat de spus ce trebuie făcut pentru a combate terorismul. Vedeţi că nu se întâmplă doar în Europa; se întâmplă în toată lumea: au celule de acestea peste tot în lume. Este clar că pierd războiul în Siria, dar războiul pe care îl vom duce cu ei va fi de foarte lungă durată şi va fi unul total atipic. Va fi de genul acesta: cu foarte multe victime în rândul oamenilor nevinovaţi, populaţiei civile. Nu există un câmp de luptă; e un duşman ascuns, perfid, care acţionează de maniera aceasta”, a detaliat Ivan.

În continuare, europarlamentarul PSD a opinat că „serviciile de informaţii au rolul cel mai important”, Cătălin Ivan subliniind că sunt necesare „o coordonare mai bună a serviciilor de informaţii din toată Europa şi, practic, din toată lumea; utilizarea unor baze de date comune (ceea ce nu există în acest moment); şi, până la urmă, crearea unui serviciu de informaţii, de intelligence la nivel european devine vitală, ca să gestioneze absolut toate aceste informaţii şi să reacţioneze în timp real, nu când este prea târziu”.

Nu în ultimul rând, eurodeputatul social-democrat a vorbit despre partea de vină pe care, din punctul lui de vedere, o au serviciile de informaţii care nu au prevenit un asemenea atac terorist, atac pe care Cătălin Ivan îl vede drept parte a unui război mai amplu, de natură economică.

„Toţi teroriştii sinucigaşi care au făcut atentate în Europa şi nu numai erau cunoscuţi, erau în evidenţa cel puţin a unui serviciu de informaţii. Erau urmăriţi, se aflau pe liste. Faptul că nu au comunicat serviciile între ele, iar respectivii şi-au permis foarte uşor să facă atentate în altă ţară vecină arată cât de mult mai este de lucru până când serviciile se vor coordona în timp real. Nu sunt nişte necunoscuţi; mulţi dintre ei sunt născuţi în Europa, din familii la a doua sau la a treia generaţie stabilite în Europa şi sunt oameni frustraţi, oameni cu antecedente – n-au nicio legătură cu religia, cu islamul. Nu este un război religios, nu este un conflict între religii şi civilizaţii, între islam şi creştinism, cum greşit încearcă să inducă ideea în opinia publică. Este, pur şi simplu, o luptă cu o organizaţie teroristă care a vrut să controleze o zonă bogată în resurse minerale şi în petrol (în mod special). E, până la urmă, tot un război economic”, a încheiat Ivan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *