Skip to content
Coronavirus

Masca nu scade nivelul de oxigen din sânge! Beatrice Mahler: Este doar un filtru, o barieră împotriva virusurilor, bacteriilor sau altor agenți infecțioși

Inquam Photos / George Călin

România a înregistrat, luni, un nou record negativ pe fondul epidemiei de coronavirus, în contextul în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.104 noi cazuri de infectare, dintr-un total de 7.574 de teste prelucrate. Într-o intervenție telefonică la B1 TV, Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie ”Marius Nasta”, din Capitală, a declarat că cifrele sunt într-adevăr îngrijorătoare, însă a precizat, ca aspect pozitiv, că se pare că românii au început să înțeleagă importanța testării în cazul intrării în contact cu o persoană diagnosticată cu COVID-19.

Întrebată cum vede cele mai recente date privind evoluția din ultimele 24 de ore a epidemiei de coronavirus în România, Beatrice Mahler a răspuns: ”M-a îngrijorat pentru că, într-adevăr, este o creștere dacă luăm procentual numărul de persoane pozitive.

M-a îngrijorat, dar m-a și bucurat faptul că azi, la Institutul «Marius Nasta», numărul de teste care s-au recoltat a fost aproape dublu față de ceea ce am recoltat săptămâna trecută la persoane care au venit de bunăvoie, fiind contacți cu alte persoane care s-au confirmat în ultimele zile.

Acest lucru mă bucură pentru că înseamnă că oamenii au conștentizat nevoia testării și acest lucru trebuie să rămână constant pentru că numai prin testare putem depista persoanele pozitive și astfel putem să ne izolăm și să limităm răspândirea virusului. Într-adevăr, numărul de cazuri este mare pentru numărul de testări făcut”.

Totodată, Beatrice Mahler a ținut să combată mitul potrivit căruia purtarea măștii duce la scăderea nivelului de oxigen din sânge.

”Masca nu aduce niciun prejudiciu organismului, acționează doar ca un filtru, ca o barieră împotriva inhalării de către noi a unor virusuri, bacterii sau altor agenți infecțioși. Aș vrea să atrag atenția asupra faptului că purtarea măștii pe nas este obligatorie pentru că noi respirăm mai mult pe nas, nu pe gură. De aceea, masca trebuie să stea pe nas”, a explicat medicul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *