Skip to content
Politică

„Mascaţii nu sar în Modrogan!” Un lider PMP se dezlănţuie contra lui Tăriceanu şi a „cuplului de comici” Gorghiu-Blaga EXCLUSIV

Un lider PMP se dezlănţuie contra liderului ALDE Călin Popescu-Tăriceanu şi a co-preşedinţilor PNL Alina Gorghiu şi Vasile Blaga.

Este vorba despre vicepreşedintele PMP Radu Cristescu, care a oferit, joi, pentru PSnews.ro, o reacţie vehementă la declaraţiile din aceeaşi zi a co-preşedintelui ALDE. Amintim că Tăriceanu, într-un comunicat, dăduse asigurări că ALDE exclude orice fel de alianţă cu PMP, preşedintele Senatului amintind de nerespectarea, de către Traian Băsescu, a votului popular din 2012, privind demiterea acestuia.

CITIŢI ŞI: Tăriceanu şterge pe jos cu Iohannis, Băsescu şi PNL: Forţe oculte patronate de preşedinte…

Concret, Radu Cristescu ne-a declarat că exclude orice fel de colaborare cu ALDE, PMP-istul calificându-l pe Tăriceanu drept „un hoţoi bătrân”.

„Nu a existat niciodată nicio discuţie cu Tăriceanu sau cu ALDE legată de colaborări – nici măcar o idee prinsă din zbor; nimic! Nu a existat nimic vizavi de ALDE. ALDE, pentru mine şi pentru noi, reprezintă un partid toxic în momentul ăsta. Uitaţi-vă la Tăriceanu (care este un hoţoi bătrân – aştept să mă dea în judecată pentru asta!) şi uitaţi-vă la cine este în jurul lui. Ştiţi povestea aia: «Arată-mi cu cine umbli, ca să-ţi spun cine eşti!» Uitaţi-vă în jurul lui: Varujan Vosganian, Dian Popescu, Ovidiu Silaghi… oameni care au scăpat de puşcărie prin mila Parlamentului, prin mila mirului, prin tot felul de chestii. Iar noi nu facem asemenea alianţe – n-au existat discuţii de acest gen”, a punctat Cristescu.

La insistenţele noastre, omul lui Traian Băsescu a spus că „nu există, în momentul ăsta, discuţii” despre partide cu care PMP ar urma să colaboreze.

„Aţi văzut: ce am avut de făcut am făcut cu UNPR-ul (fuziunea prin absorbţie) şi cam atât în momentul ăsta. Eu zic că este de ajuns şi mergem înainte”, a continuat Radu Cristescu.

Alte critici dure au fost formulate de reprezentantul PMP la adresa a diverşi membri din conducerea PNL, în special prin prisma discursului anti-corupţie al liberalilor.

„Mergem în alegeri şi fiecare cu drumul lui! Trebuie să ne uităm şi la Partidul Naţional Liberal, cu cuplul ăsta de comici Gorghiu-Blaga (sau Palade-Ţociu, că nu ştiu cu cine să-i compar).

E foarte uşor să dai impresia că ai discurs pentru lupta anti-corupţie, când mascaţii nu sar gardul în Modrogan sau când observăm că Ioan Oltean (acest proxenet al politicii româneşti) este trimis în judecată pentru complicitate, sacul de bani dispare şi omul este membru în Biroul Judeţean PNL de la Bistriţa-Năsăud.

Este foarte uşor să vorbeşti de lupta anticorupţie când, pur şi simplu, nu te caută nimeni, chiar dacă tu eşti Vasile Blaga şi ai 8-12 denunţuri împotriva ta, chiar dacă tu eşti Tase Atanasiu şi zice Sergiu Diacomatu că ţi-a dat 20.000 de euro ca să-l pui preşedinte la PNL Sector 1. Deci e foarte uşor să vorbească, pentru că nu-i caută nimeni – statul de drept pe ei nu-i caută. Mascaţii nu sar în Modrogan. Ş-atunci, este foarte uşor să dai din gură.

Sau, de exemplu, nu te anchetează nimeni pe tine, Lucian Isar, că ai dat un atac asupra leului pe bursă. Din contră: tu vrei să fii viceguvernator al Băncii Naţionale. Ei din gură dau – exact cum şi Dragnea (cel mai mare prim-balerin al României) ameninţă, din 2 în 2 luni, guvernul Cioloş cu câte o moţiune, ca să nu zică lumea că nu e-n opoziţie. În momentul ăsta, sincer: singurul partid aflat în opoziţie este Mişcarea Populară, prin Traian Băsescu, pentru că, la ALDE, ei merg pe ideea: «Hoţul strigă: hoţii!», adică: «Hai să strigăm cu toţii, că, dacă ne leagă, să zicem că ne-am bătut cu statul de drept şi ne-a arestat»”, s-a dezlănţuit Radu Cristescu.

Nu în ultimul rând, Radu Cristescu ne-a vorbit despre participarea PMP la o eventuală moţiune de cenzură împotriva guvernului Dacian Cioloş.

„Mi se pare că vremea moţiunilor a trecut – că mai sunt câteva luni până la alegeri. Şi, altminteri, cine să iniţieze? Dar, vă daţi seama: PMP-ul, fiind un partid de opoziţie, ar susţine orice moţiune de cenzură. Ca să nu mai vorbesc de moţiunea simplă împotriva lui Achim Irimescu, care a rămas fără ecou: el e tot ministru, dar ţăranii nu şi-au luat subvenţiile. Dacă ar exista vreo moţiune de cenzură argumentată, vă daţi seama că Mişcarea Populară ar susţine-o – de ce nu? Dragnea nu ar putea – el doar iese la televizor şi ameninţă, ca să nu spună lumea că nu face opoziţie. Dar el nu face opoziţie – el şi cu Codrin Ştefănescu plâng la televizor în fiecare seară, dar nu iniţiază nicio moţiune de cenzură. Nici măcar în Parlament nu au luat atitudine (având majoritate) împotriva acelor ordonanţe declarate neconstituţionale. Nu vă mai spun de ordonanţa de urgenţă a lui Prună! Ei la televizor plâng”, a încheiat PMP-istul.

1 comentariu la “„Mascaţii nu sar în Modrogan!” Un lider PMP se dezlănţuie contra lui Tăriceanu şi a „cuplului de comici” Gorghiu-Blaga EXCLUSIV

  1. Dar bine le mai zici domne Cristescu, le rupi mufele la toti cioflingarii care zornaie clopoteii ca si calusarii zicand ca apara interesul national si cand colo ei sunt in fruntea faradelegilor din Tara! Felicitari si succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *