VIDEO Mașina de spălat bani a lui Coliban – partenera de viață, implicată în afaceri grele cu sponsorizări

Sursa foto: Camelia Clem

Camelia Clem, partenera de viață a edilului USR-ist de la Brașov, Allen Coliban, este implicată în afaceri grele cu sponsorizări la diverse festivaluri. Supranumită „Stăpâna” sau „Șefa Mare”, Camelia Clem este capul unei adevărate rețele de spălat bani a primarului de la Brașov.

Festivalul Afect – mașina de spălat bani a primarului  Allen Coliban

Festivalul Afect, branduit ca un festival imperfect, este în fapt o mașină de spălat bani a primarului rezist Allen Coliban și a deputatului pro consumului de droguri, Victor Ilie.

Să o luăm cu începutul. Istoria festivalului începe cu anul 2021. Proaspăt primar, Allen Coliban avea nevoie de în instrument de strâns banii, un instrument aparent benign. Intra în scenă consoarta acestuia, Camelia Clem, numită în mai multe medii brașovene, Stăpâna sau Șefa Mare, care prin Fundația Hera dă drumul Festivalului Afect.

Camlia Clem, soția lui Allen Coliban. Sursa foto: Facebook

Este important de spus că mâna dreapta a Cameliei Clem în Fundația Hera este Anca Ilie, soția deputatului Victor Ilie. Acesta nu este doar un simplu deputat USR de Brașov, este de fapt creierul din spatele primarului. Cunoscut presei și publicului larg pentru pozițiile sale prodroguri, acesta a propus o lege care legaliza consumul de droguri. În treacăt mai trebuie spus ca Victor Ilie a fost și consilier local pana când a plecat în Parlament, brașovenii cunoscandu-l pentru ca a dat startul și a impus ca consilierii rezist sa nu pună mana pe Biblie când depun jurământul. De altfel chiar și că deputat acesta a refuzat sa jure cu mâna pe Biblie.

Să revenim la AFECT, festival IMPERFECT. Costurile de realizare ale festivalului sunt aproape de zero. Procurorii brașoveni au început două dosare penale cu privire la folosirea domeniului public al Municipiului Brașov în mod gratuit în timpul festivalului, fiind găzduit fie în Piata Sfatului, fie în Parcul Nicolae Titulescu. Din acel moment a întrat pe fir si ANI, primarul Coliban fiind cel care a semnat pentru fundația Stăpânei utilizarea domeniului public.

Al doilea motiv pentru care procurorii s-au sesizat, de acesta data din oficiu, este ca Teatrul Sica Alexandrescu și Filarmonica Brașov au fost folosite în cadrul evenimentului, pentru a produce reprezentații artistice, fără sa încaseze vreo suma, aceste instituții de cultură fiind de asemenea în subordinea aceluiași primar.

Lucrurile nu se opresc aici. Banii s-au strâns la Festival și încă mulți. Partenerii festivalului și sponsorii sunt mulți, majoritatea dintre ei având legături cu Primăria.

 

Eren Cons sau Cosmopolit sunt două nume care au contribuit financiar la bunăstarea festivalului în condițiile în care acestor dezvoltatori imobiliari, care sunt numiți astăzi „rechini imobiliari” de către primarul rezist Coliban, li s-au cerut sponsorizările în mod expres de către Miron Adriana Laura, administratorul orașului, omul lui Coldea și Cioloș în Primăria Brașov. Un al treilea dosar vizând fapte de șantaj se afla în lucru pe masa procurorilor DNA, raportat la presiunile exercitate pentru a oferi sponsorizări Stăpânei contra eliberării autorizațiilor de construire. În mod miraculos, după ce au sponsorizat doua ediții ale festivalului, autorizațiile de construire s-au „deblocat”.Bilka este un alt nume greu aflat pe lista sponsorilor festivalului, un producător de acoperișuri, care pentru a-si duce business-ul mai departe, a preferat sa își asigure liniștea.

Investigația noastră arată că 80% dintre firmele care au „sponsorizat” festivalul sunt în aceeași situație.

Întrebați fiind câte alte festivaluri sau acțiuni de cultură au mai sponsorizat, administratorii firmelor, au declarat la unison: doar pe cel al doamnei Clem!

În condițiile utilizării domeniului public al Brasovului cu costuri zero și al primirii „cadou” al reprezentațiilor artistice, se pune întrebarea unde s-au dus banii din sponsorizări? Aceasta este una dintre întrebările la care și procurorii caută răspunsul.

Numele Comandantului Suprem apare din nou în ecuație. Uneia dintre firmele sponsor, alta decât cele stoarse de bani prin șantaj, i s-a recomandat de către Regina (numele conspirativ al Adrianei Miron) sa facă un contract de consultanță cu firma generalului Dumbravă, fiind vizată protecția contrainformativă a Festivalului.

În final, nu putem să nu remarcam că primarul #rezist se afișează cu Stăpâna pe contul de Facebook și cu sigla festivalului în spate, validand astfel „dorința” sponsorilor de a se implica în actul „artistic” și participa activ alături de deputatul drogurilor în serile de festival.

Primarul Braşovului, Allen Coliban, în pozele de promovare ale festivalului AFECT. Sursa foto: Facebook

În final mai adăugăm ca aceiași voluntari care sunt folosiți în campania rezistilor apar și că voluntari ai festivalului și că voluntari ai AMB (agenția metropolitană brasov) și unul dintre partenerii festivalului este Deane’s Pub, restaurantul aparținând Alinei Dean, prietena familiei Clem-Coliban, căreia Coliban vrea sa ii dea 1,25 milioane de euro pentru o ruina, subiect despre care presa a relatat deja.

Deanes Pub
voluntari festival AFECT

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: