Maşini închiriate din stăinătate şi vândute în România sub preţul pieţei. Poliţia a descoperit 18 autototurisme

Masină de poliție / Inquam Photos / Octav Ganea
Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Şase percheziţii au loc marţi dimineaţă la persoane implicate în activităţi ilegale legate de vânzare şi cumpărare de autovehicule, suspectate de săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Ca urmare a cercetărilor desfălurate până în prezent, poliţiştii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme. Prejudiciul în acets caz este de 1,8 milioane de lei.

”În judeţele Hunedoara, Bihor, Caraş Severin şi Gorj, sunt în derulare 6 percheziţii domiciliare, efectuate de către poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig, în cadrul unui dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals”, transmite IGPR.

Din anul 2021 şi până în prezent, mai multe persoane, cetăţeni români, dar şi de alte naţionalităţi, ar fi fost implicate în activităţi ilegale legate de vânzarea şi cumpărarea de autovehicule, scrie news.ro.

”Astfel, persoanele în cauză ar fi închiriat autoturisme cu o valoare de piaţă ridicată, din diverse ţări europene, ar fi întocmit documente false în vederea înmatriculării şi, ulterior, le-ar fi transportat şi comercializat în România, la un preţ inferior celui de piaţă, pentru înlesnirea procesului de valorificare”, precizeazp anchetatorii.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea activităţii infracţionale este de 1.800.000 de lei.

Ca urmare a cercetărilor efectuate până în prezent, poliţiştii din Sibiu au indisponibilizat 18 autoturisme.

Suportul de specialitate este asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Hunedoara, Bihor, Caraş Severin şi Gorj.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: