Skip to content
Societate

Mașinile din Ucraina au blocat parcările din Suceava: „Sunt foarte multe mașini abandonate”

photo.unian.info

Suceava este județul României tranzitat de cei mai mulți cetățeni ucraineni, de la declanșarea invaziei Rusiei, pe 24 februarie. Persoane sărmane, cetățeni din clasa mijlocie, rackeți dar și superbogați au trecut granița pe jos, în mașini modeste sau bolizi de lux.

Câteva zeci de mașini cu numere de înmatriculare de Ucraina au fost abandonate în parcarea Aeroportului din Suceava, fără a exista vreo informație dacă proprietarii acestora se vor întoarce din țările în care au plecat, informează Monitorul de Suceava.

Parcările din Suceava, blocate de mașinile din Ucraina

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a sesizat problema.

„Sunt foarte multe mașini, în special cu număr de Ucraina, lăsate abandonate de oamenii care au plecat cu avionul. Și multe parcări sunt blocate de mașinile lor. Trebuie să găsim niște formule să extindem suprafața de parcări în aeroportul de la Suceava, care a devenit neîncăpătoare”, a declarat politicianul.

Potrivit Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, peste 8.200 de refugiați ucraineni au intrat joi, 31 martie, pe teritoriul României. Numărul acestora fiind în scădere cu 4,3% faţă de ziua precedentă.

De la declanşarea acestei crize, până joi, ora 24,00, au intrat în România 595.755 cetăţeni ucraineni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *