Skip to content
Știri locale Vaslui

Mașinile școlilor de șoferi, interzise la orele de vârf pe arterele aglomerate din Vaslui

http://www.bzv.ro

Autorităţile locale din Vaslui au decis restricţionarea accesului maşinilor-școală în orele de vârf, având în vedere aglomeraţia şi blocajele cu care se confruntă participanţii la trafic în anumite zone. Măsura va intra în vigoare începând cu 23 septembrie.

Joi, la sediul Primăriei municipiului Vaslui a avut loc o întâlnire între primarul Vasile Pavăl, membrii Comisiei de reglementare a circulaţiei pe drumurile publice și reprezentanţii şcolilor de şoferi din oraş, tema de discuție fiind Hotărârea de Consiliu Local privind fluidizarea circulaţiei şi creşterea siguranţei rutiere din municipiul Vaslui.

În acestă hotărâre sunt prevăzute modalităţi de prevenire a supraaglomerării traficului în municipiul reşedinţă de judeţ, o parte dintre ele fiind deja implementate, respectiv instituirea sensurilor unice pe unele străzi din oraş, instituirea de restricţii privind staţionarea, oprirea, crearea unor spații de parcare a autovehiculelor, suplimentarea şi revizuirea marcajelor rutiere.

Una dintre modalitățile avute în vedere în acest document constă în restricţionarea accesului în anumite intervale orare pentru autovehiculele care aparţin şcolilor de şoferi. Astfel, mașinile-școală nu vor putea circula în zilele lucrătoare, în intervalele orare 07.00 – 09.00 şi 15.00 – 17.00, în zonele cuprinse între străzile:

– Ştefan cel Mare şi sensurile giratorii ICIL – Crucea Gării – Vasflor şi retur;

– Victoriei – N. Iorga – A. Donici – Traian – Republicii şi retur,

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *