Skip to content
Politică

Măsura luată de compania Renault în urma scandalului Volkswagen

Compania franceză Renault a luat măsuri după ultimele teste ale automobilelor care au arătat depășirea normelor de emisii poluante.

Astfel, Renault a decis să recheme în service 15.000 de automobile, înainte de a fi vândute, pentru a le fi reglate motoarele.

În urma izbucnirii scandalului Volkswagen, mai mulți constructori de automobile au fost verificați din punct de vedere al emisiilor poluante. Testele făcute la Renault au arătat o că unele modele depășeau normele de CO2, dar și de Nox, dar cu toate astea, nu a fost găsit niciun soft folosit pentru trucarea acestor emisii, potrivit b1.ro.

Pentru a explica aceste probleme, reprezentanții francezi au emis două ipoteza care ar fi dus la aceste rezultate: ori vehiculul testat era mai vechi și fusese vândut înaintea intrării în vigoare a normei Euro 6, ori vehiculul testat avea o problemă tehnică.

Astfel, ministrul francez al Mediului, Segolene Royal, a transmis că automobilele care vor fi rechemate în service vor fi verificate, iar acest lucru este făcut deoarece trebuie recorectat sistemul de filtrare pentru a funcționa în toate condițiile de temperatură.

„Renault s-a angajat să recheme în service peste 15.000 de vehicule pentru a le verifica și a le regla în mod corect astfel încât sistemul de filtrare să funcționeze în toate condițiile de temperatură… Noile autovehicule trebuie să respecte normelor iar lucrurile pot fi corectate rapid deoarece pentru a regla în mod corect un motor este nevoie de o jumătate de zi”, a declarat Segolene Royal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *