Skip to content
Politică

Măsura luată de DNA împotriva Ayatollahului PNL și ce acuzații îi sunt aduse acestuia

Ayatollahul din PNL, Sorin Frunzăverde,  a primit vineri o lovitură grea din partea procurorilor Direcției Naționale Anticorupție.

După audierile de vineri de la DNA, șeful CJ Caraș Severin s-a ”ales” cu punerea sub urmărire penală, fiind suspectat de presiuni la adresa mai multor primari din județul pe care îl conduce pentru a asigura astfel obținerea de voturi pentru candidatul Klaus Iohannis. 

Citește și: EXCLUSIV Coincidența neagră între o presupusă amenințare a lui Iohannis și ultima acțiune a DNA. Efectele ascunse ale anchetei DNA împotriva Ayatollahului din PNL

Procurorii DNA au efectuat joi dimineață percheziții la sediul Consiliului Județean Caraș-Severin, precum și la locuința lui Sorin Frunzăverde, președințele Consiliului.

Perchezițiile au avut loc la doar o zi după ce vicepreședintele CJ Caraș-Severin, liberalul Ionesie Ghiorghioni, a fost arestat preventiv după ce a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 20.000 de lei pentru atribuirea unui contract. Tribunalul Timiş a decis arestarea preventivă pentru 29 de zile a vicepreşedintului CJ Caraş-Severin pentru trafic de influenţă.

Sorin Frunzăverde e suspect într-un dosar în care se investighează anumite presiuni făcute asupra primarilor din comunele cărășene înainte de turul al doilea al alegerilor prezidențiale, pentru a asigura cât mai multe voturi favorabile lui Klaus Iohannis.

Ancheta

Potrivit unor surse judiciare, Frunzăverde i-ar fi amenințat pe primari că nu le va mai asigura finanțarea lucrărilor edilitare demarate, dacă nu obțineau un anume număr de voturi pentru candidatul PNL. „E o chestiune în care efectiv CJ nu putea fi implicat. Conform legii finanțarea era făcută de guvern”, se disculpă Frunzăverde. Tot astăzi, vicepreședintele CJ Caraș -Severin, Ionesie Ghiorghioni, află dacă va fi cercetat în stare de libertate, după ce a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție. Potrivit interceptărilor prezentate de evz.ro, el spunea ”Sunt urmărit cu șăfu’. Scapă cine poate.”

Iată comunicatul oficial al DNA privind acuzațiile la adresa lui Sorin Frunzăverde:

„În perioada cuprinsă între cele două tururi de scrutin ale alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014, Sorin Frunzăverde și-a folosit influența pe care o avea în calitatea sa de președinte al CJ Caraș-Severin și de vicepreședinte al unui partid, asupra persoanei care avea calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în același partid, în scopul obținerii unor foloase necuvenite — respectiv să obțină, în al doilea tur de scrutin, un număr mai mare de voturi pentru candidatul formațiunii din care făcea parte și, implicit, să-și consolideze poziția în cadrul acestei formațiuni politice, dar și în plan administrativ, prin condiționarea repartizărilor bugetare de rezultatul votului”, se arată într-un comunicat al DNA transmis vineri.

Procurorii susțin că Frunzăverde a determinat aceeași persoană, vicepreședinte CJ, să îi șantajeze pe primarii care au părăsit partidul politic din care fac parte cei doi, amenințându-i că, dacă nu vor face demersuri în vederea obținerii unor rezultate favorabile candidatului formațiunii din care făceau parte, la turul doi al alegerilor prezidențiale, nu vor primi alocări bugetare de la Consiliul Județean în anii 2015-2016.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, el trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Poliția Municipiului Reșița, conform programului de supraveghere sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de martorii din cauză și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale; să comunice periodic, conform programului de supraveghere, informații relevante despre mijloacele sale de existență; să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

„Inculpatului Sorin Frunzăverde i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”, mai subliniază DNA.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *