Skip to content
" "
Politică

Măsură radicală luată de Austria împotriva imigranților

Autoritățile din Austria au decis să ia o măsură radicală împotriva numărului mare de imigranți care vin din Ungaria și se îndreaptă spre vestul Europei.

Guvernul din Austria a decis să trimită armata la granița cu Ungaria pentru  a înăspri controalele imigranților și a spori securitatea internă. Austria va trimite 2.200 de militari care să păzească frontiera de traficanții de migranți.

" "
" "

De asemenea, ministerul german de Interne a dispus introducerea de controale temporare la frontiera cu Austria, conform reglementărilor Schengen pentru cazuri de urgenţă, potrivit realitatea.net.

Ministrul german de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că refugiaţii nu vor putea alege ţările-gazdă şi a îndemnat celelalte state europene să intensifice eforturile de solidaritate în criza imigranţilor.

Conform Acordului Schengen, în situaţii excepţionale, ţările pot introduce, temporar, controale la frontierele din cadrul spaţiului comun de liberă circulaţie. Berlinul a argumentat că măsurile temporare de control sunt prevăzute în Articolul 23(1) al Regulamentului CE 562/2006 privind administrarea Spaţiului Schengen.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *