Skip to content
Cultura

Măsuri contra răspândirii infectării cu COVID-19, ilustrate cu lucrări din patrimoniul MNAR

mnar.arts.ro mnar.arts.ro

O serie de măsuri contra răspândirii infectării cu COVID-19 sunt ilustrate cu lucrări din patrimoniul Muzeului Naţional de Artă (MNAR), într-o postare pe site-ul instituţiei muzeale, potrivit Agerpres.

„Chiar dacă stăm acasă, nu înseamnă că nu ne putem bucura de opere de artă în care oamenii ieşeau nestingheriţi din case, mai ales că ne ajută să ne gândim cu speranţă la perioada în care autoizolarea nu va mai fi necesară şi noi ne vom putea relua viaţa de dinainte. În plus, putem folosi această ocazie să ne reamintim câteva dintre măsurile de prevenire a răspândirii infectărilor cu COVID-19, ilustrate cu câteva dintre lucrările din patrimoniul MNAR„, arată reprezentanţii muzeului.

Lucrări de Nicolae Dărăscu, David Teniers cel Tânăr, Abraham Van der Schoor, Alexandru Poitevin-Scheletti, Theodor Aman sau Bartholomäus Spranger dau astfel viaţă măsurilor impuse de autorităţi în situaţia actuală.

* „Nu ieşiţi din casă decât dacă mergeţi la serviciu, să procuraţi alimente, aveţi o urgenţă medicală sau o altă situaţie care nu suportă amânare”/Nicolae Dărăscu – „Calea Victoriei pe ploaie”.

* „Încercaţi să cumpăraţi suficiente alimente încât să nu fie nevoie să ieşiţi în fiecare zi pentru aprovizionare, dar fără să lăsaţi panica să vă controleze şi să faceţi provizii nejustificate. Să ne gândim şi la nevoile celorlalţi!”/ David Teniers cel Tânăr – „Interior flamand”.

* „În această perioadă, stăm acasă şi ne uităm online la concertele, spectacolele de teatru şi filmele puse la dispoziţie de instituţii culturale din întreaga lume”/Abraham Van der Schoor – „Concertul”.

* „Nu mergeţi în pieţe, târguri şi alte zone aglomerate”/Alexandru Poitevin-Scheletti – „Hanul Bazaca”.

* „Nu este momentul să ieşim în natură la picnic, grătar sau socializare, oricât de frumoasă ar fi vremea în perioada următoare”/Theodor Aman – „Pe terasă la Sinaia”.

* „Cu sau fără lăutari, petrecerile pot să mai aştepte. Când va trece perioada de autoizolare, vom avea cu adevărat un motiv să sărbătorim!”/Theodor Aman – „Petrecere cu lăutari”.

* „Sunaţi-vă părinţii şi bunicii, mai ales dacă sunt undeva la ţară, unde informaţia ajunge mai greu, şi vorbiţi-le despre cât de important este să stăm acasă în această perioadă”/Theodor Aman – „Bărăţia de la Câmpulung”.

* „Păstraţi o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de celelalte persoane şi evitaţi gesturile pe care le facem în mod obişnuit când ne întâlnim cu cineva drag: pupatul pe obraz, strânsul sau sărutatul mâinii, îmbrăţişările. O să fie o mare îmbrăţişare de grup la finalul acestei perioade dificile. Dar până atunci…”/Bartholomäus Spranger – „Noli me tangere” („Nu mă atinge”).

Colajul îl pteți urmări AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *