Skip to content
Puterea Știrilor Video

Măsuri de redresare economică după pandemie. Adriana Georgescu (PNL): Majoritatea parlamentară ne va ajuta să dăm drumul la proiectele mari

Invitată în studioul „Puterea Știrilor”, Adriana Georgescu, secretarul regional al Organizaţiei Femeilor Liberale din București și Ilfov, a declarat că „fără o majoritate de dreapta în Parlament, partidul nu ar fi putut asigura cadrul legislativ și normativ pentru a pune totul într-o ordine corectă”.

Totodată, Adriana Georgescu susține că „suntem într-un stat de drept, democratic, european, modern, cu libertate de expresie și politică și este normal să avem și opoziție, să avem și reprezentanți ai stângii în Parlament”.

„Au fost doi ani grei în care am avut atâtea rânduri de alegeri prezidențiale, locale și parlamentare. Am fost în prima linie a bătăliei pentru această majoritate.

Pot să spune că abia acum mă bucur real că am reușit să ducem aici Parlamentul României. Deși aveam președintele României de dreapta, deși aveam un Guvern de dreapta, o majoritate parlamentară care nu era de dreapta nu ne permitea să asigurăm cadrul legislativ și normativ pentru a pune totul într-o ordine corectă, așa cum vedem noi lucrurile, ca guvern liberal.

Atât timp cât noi aveam proiecte și aveam direcții, politici și strategii pe care voiam să le implicăm care erau de dreapta, fără o majoritate parlamentară care să susțină aducerea în legislativul țării aceste aspecte, nu reușeam.

Suntem într-adevăr la guvernare, considerăm noi în această alianță, pentru următorii patru ani și de dorim foarte mult să implementăm și să demonstrăm ceea ce putem.

Considerăm că anul acesta am avut un ghinion cu această pandemie și oricărui guvern i-ar fi fost foarte greu să gestioneze această situație.

De aceea zic că este un mare câștig că am reușit să aducem vaccinul, că am menținut cota victimelor la nivelul la care l-am menținut, că am reușit să avem măsuri protective și pentru populație și pentru angajatori și pentru angajați, că avem măsuri în continuare pentru redresarea economică după pandemie, iar acest cadru cu majoritatea parlamentară ne va ajuta să dăm drumul la infrastructură, la investiții și la proiectele mari pe care ni le-am propus”, a susținut Adriana Georgescu.

Secretarul regional al Organizaţiei Femeilor Liberale din București și Ilfov a mai precizat că „Guvernul și-a asumat programul de guvernare și urmează să se formeze toată echipa așa cum au fost negocierile”.

„Suntem într-un stat de drept, suntem într-un stat democratic, suntem într-un stat european, modern, în care libertatea de expresie și politică, este normal să avem și opoziție, să avem și reprezentanți ai stângii în Parlament.

Este normal ca forțele să comunice și să fie opinii divergente, dar ne trebuiau și nouă pârghiile să putem să ne manifestăm politic real și să implementăm ce aveam ca și program de guvernare. Guvernul nostru și-a asumat programul de guvernare, l-am expus, acum suntem în partea de nominalizare.

Am reușit cu domnul prim-ministru și cu miniștrii. Încercăm acum să facem toată echipa așa cum au fost negocierile și cum știți din tot ce s-a întâmplat public și considerăm că vom avea un parteneriat echilibrat în următorii patru ani cu USRPLUS, așa cum avem și la Sectorul 1”, a conchis Adriana Georgescu,

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *