Skip to content
Societate

Măsuri disperate! O primărie din România oprește iluminatul public pe timpul nopții din cauza triplării facturii de curent electric

Observator de Timis

Edilul spune că mai bine foloseşte banii pentru proiectele comunităţii decât să plătească o sumă aşa de mare iluminatul comunei.

Primăria comunei Rugineşti, din Vrancea, a anunţat că iluminatul public din localitate va fi întrerupt mai multe ore pe timpul nopţii, din cauza triplării facturii la curentul electric, informează Adevărul.ro.

Dacă până acum unitatea administrativ teritorială plătea în jur de 100.000 de lei pe lună energia electrică, costurile cu iluminatul public s-au dus acum până la 300.000 de lei pe lună.

Pentru diminuarea cheltuielilor, edilii au luat decizia să întrerupă iluminatul public între orele 24.00-4.00, când se presupune că toată lumea este acasă. Primarul spune că are în comună sistem de supraveghere video, astfel că prin monitorizarea video se va asigura că nu vor fi probleme.

Cetăţenii au fost informaţi despre această măsură, iar ei la rândul lor spun că vor face economie în gospodăriile proprii. Până acum, este singura localitate din Vrancea care a luat măsuri pentru reducerea costurilor cu utilităţile ca urmare a creşterii galopante a tarifelor la energia electrică şi gaze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *