Skip to content
Economie

Măsuri dure la Tarom – o treime dintre angajați vor fi concediați. Se vor închide agenții şi se renunță la sediul central

Inquam Photos / George Călin

Compania aeriană națională TAROM are un plan de restructurare, analizat de Profit.ro, pentru care a estimat un cost de până la 1,84 miliarde lei (aproximativ 380,3 milioane euro), din care solicită 923,6 milioane lei (aproximativ 190,8 milioane euro) ca ajutor de stat individual de restructurare din partea Guvernului.

Promite în schimb scăderea cu 33% a numărului total al angajaților, inclusiv reducerea cu 50% a pozițiilor de management, respectiv reducerea cheltuielilor prin închiderea unor agenții, optimizarea rutelor operate și a costurilor privind combustibilul.

Planul prevede că aproape 400 de angajați din totalul de 1.600 ai companiei aeriene naționale TAROM dispar din schema de personal până la sfârșitul anului, fără detalii legate de alte măsuri.

Situația actuală a companiei TAROM Compania se confruntă, conform documentului, cu ”deteriorarea gravă a situației financiare”, ca urmare a ritmului ridicat de creștere a cheltuielilor în raport cu veniturile, acest fapt determinând atât un rezultat negativ la nivelul activității operaționale din cadrul companiei, cât și deteriorarea marjei brute din exploatare. Totodată, ca urmare a instituirii restricțiilor de călătorie, atât la nivel național, cât și la nivel european și global, începând cu luna martie 2020, compania a înregistrat pierderi masive, generate de scăderea traficului aerian.

Întregul articol poate fi citit aici

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *