Skip to content
Politică

Măsuri EXTREME: Turcia suspendă Convenția Europeană a Drepturilor Omului

Măsuri EXTREME: Turcia a decis să suspende temporar prevederile Convenției Europene a Drepturilor Omului, ca urmare a intrării în vigoare a stării de urgență, pentru trei luni, în urma loviturii de stat eșuate.

Decizia nu va afecta drepturile și libertățile fundamentale.

„Și Franța a declanșat starea de urgență și au suspendat mai multe prevederi ale Convenției Europene a Drepturilor Omului”, a declarat vicepremierul și purtătorul de cuvânt al Guvernului turc, Numan Kurtulmuş, potrivit romanialibera.ro.

Potrivit acestuia, instituirea stării de urgență nu vine în contradicție cu Convenția.

Starea de urgență oferă guvenului oportunitatea de a lupta împotriva celor care au pus la cale lovitura de stat eșuată și să „curețe” aparatul de stat de membri organizației lui Gulen, a mai spus vicepremierul turc. „Vreau să vă asigur că drepturile fundamentale și drepturile cetățenilor nu vor fi afectate. Poporul poate sta liniștit”.

1 comentariu la “Măsuri EXTREME: Turcia suspendă Convenția Europeană a Drepturilor Omului

  1. Din fericire nici un imam si nici un dictator nu ii poate porunci lui Alah pe cine sa primeasca la cer.
    Au murit soldati, niste copii care au ascultat ordinile care le-au fost date, dar este bine ca unii morti au alt statut si peste cativa zeci de ani vor sti unde sa ridice monumente eroilor. Valurile vietii sunt atat de schimbatoare si nimeni nu este nemuritor.
    Pacat ca o tara atat de importanta are un conducator atat de mic …..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *