Măsurile fiscale. Purtătorul de cuvânt al PSD: Este doar o reașezare a finanțelor țării

Sursa foto: captură video

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, spune, în emisiunea Puterea Știrilor, că se va definitiva în această săptămână pachetul de măsuri fiscale.

„Există o ierarhizare a sistemului bugetar. Când vor dispărea posturile neocupate, va dispărea și o mare parte din „șefime””, explică invitatul.

Acesta a vorbit și despre „greutatea” procesului pentru stabilirea măsurilor fiscal-bugetar.

„Lumea trebuie să înțeleagă că este un proces extrem de laborios, cu studii extrem de complicate de impact (…) Vom face o reformă a statului, vom face o reformă de care va avea echitate fiscală, va reducere evaziunea ș.a.m.d. Nu am ieșit cu măsuri în public. A fost un document, nu știu cum s-a scurs, nu știu cât e de real, pentru că totul era în dinamică, nu știu cum a ieșit, document pe care am vorbit vreo lună de zile” continuă invitatul, despre documentul care conține pachetul de austeritate, dând promisiuni că niciun domeniu important nu va fi „omorât”.

Măsurile sunt necesare pentru normalizarea statului, arată Romașcanu. Acesta a vorbit despre dezechilibrul din sistem, care trebuie „rectificat”.

„Este doar o reașezare a finanțelor țării astfel încât să putem, pe de o parte, să îndeplinim niște criterii pentru a ne păstra finanțările europene”, a mai precizat invitatul.

 

Autor

  • Chirciu Simona-Maria

    Simona-Maria Chirciu, editor coordonator. Simona-Maria Chirciu este Doctor în Științe Politice, autoare și expertă pe drepturile omului. Cu o experiență de peste 7 ani în presa scrisă și online, a ținut ateliere pe Media Literacy, tehnici de manipulare și Fake News.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: