Măsurile PSD susțin revitalizarea industriei românești: se redeschid uzine mari și combinate siderurgice

Sursa foto: Facebook / Captură video

Industria este un sector economic cheie și care a fost afectat de multiple transformări de-a lungul anilor. Acum, Guvernul condus de Marcel Ciolacu a anunțat o serie de măsuri și investiții menite să revitalizeze industria grea românească, având în vedere importanța strategică a acestui sector pentru dezvoltarea economică a țării. Uzina de Mașini de la Reșița sau Combinatul de la Oțelul Roșu sunt doar două exemple de susținere a producției românești, susținută de PSD.

”De la începutul mandatului de premier am anunțat că una dintre prioritățile acestui guvern este reindustrializarea României. Știu că, de la Revoluție încoace, românii au văzut cum multe combinate, multe uzine cu tradiție ale industriei grele românești, sunt dezmembrate și vândute la fier vechi. Sau că întră în insolvență, cum s-a întâmplat la Uzina Constructoare de Maşini Reşiţa, unde suntem astăzi, cea mai veche unitate industrială din România şi una din cele mai vechi din Europa”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

PSD continuă lunga tradiție a industriei de utilaje

Industria reprezintă un pilon fundamental al economiei oricărei țări, cu o contribuție semnificativă la producția națională și la crearea de locuri de muncă.

UCM Reșița, cunoscută pentru activitatea sa neîntreruptă de peste 250 de ani, a fost întotdeauna un simbol al excelenței în producția de utilaje și echipamente industriale. Prin preluarea de către Construcții Mașini Hidroenergetice, această unitate emblematică va continua să își aducă contribuția semnificativă la economia românească. Cu un personal de peste 440 de angajați, UCM Reșița duce mai departe tradiția și expertiza românească în domeniul industrial.

”Acum UCM Reșită intră într-o nouă etapă prin preluarea de către Construcţii Maşini Hidroenergetice, societate deținută în proporție de 100% de o altă perlă a economiei românești, Hidroelectrica SA, cel mai mare producator de energie verde din Romania”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Prin această preluare, România face un pas important în direcția consolidării sectorului său energetic. Hidroelectrica, beneficiind acum de expertiza și resursele tehnologice ale UCM Reșița, va putea să dezvolte soluții inovatoare și eficiente pentru producția de energie verde. Acest lucru este esențial în contextul tranziției către surse de energie regenerabilă și a angajamentelor asumate de România în cadrul Uniunii Europene privind reducerea emisiilor de carbon.

PSD susține revitalizarea industriei siderurgice românești

Industria siderurgică din România este pe cale să primească un impuls major datorită investițiilor anunțate de Grupul UMB în Combinatul Oțelul Roșu. Cu o alocare de peste 300 de milioane de euro, această inițiativă are ca obiectiv relansarea unui sector industrial neglijat în ultimele trei decenii. Investiția vizează atât retehnologizarea activităților de bază, cât și dezvoltarea infrastructurii necesare pentru activitățile conexe, creând astfel o platformă robustă pentru producția de elemente esențiale în construcția proiectelor de infrastructură.

”O altă societate pe care am vizitat-o puțin mai devreme este Combinatul Oțelul Roșu, unde Grup UMB, condus de dl. Umbrărescu, are în vedere o investiție de peste 300 de milioane de euro și crearea a peste 600 de locuri de muncă noi. Investiția vine să asigure producția materialelor necesare proiectelor de infrastructură din România. Asta înseamnă să ai viziune, să închizi lanțul, să produci aici materialele de care ai nevoie”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Principalul obiectiv al acestei investiții este producția de elemente necesare construcției obiectivelor de infrastructură. Acest lucru este esențial pentru dezvoltarea unor proiecte naționale de anvergură și pentru asigurarea unui flux constant de materiale de înaltă calitate.

Investiția de peste 300 de milioane de euro anunțată de Grupul UMB pentru Combinatul Oțelul Roșu reprezintă un pas strategic și necesar pentru revitalizarea industriei siderurgice din România. Această inițiativă nu doar că va relansa o componentă crucială a industriei naționale, dar va și contribui semnificativ la dezvoltarea economică regională și națională.

PSD este partidul care introduce în România salariul minim european, are cei mai mulți primari și președinți de Consilii Județene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeană și a reușit, în actuala guvernare, să ducă absorbția de fonduri europene la peste 97%.

Partidul Social Democrat – Alianta PSD-PNL CMF 41240002

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: