Mateescu (ANM): Există o probabilitate foarte mare ca până spre finalul lunii să vorbim de un nou record

Sursa foto: Pixabay

Directorul executiv al ANM, Elena Mateescu, a declarat duminică, despre valul de căldură, că există o probabilitate foarte mare ca până spre finalul lunii iulie să vorbim de un nou record, după luna iunie care a fost cea mai călduroasă din istoria măsurătorilor meterologice din ţara noastră.

”În acest an deja înregistrăm noi recorduri, după o lună iunie, cea mai caldă lună din istoria măsurătorilor meterologice în ţara noastră, dar şi la nivel mondial. Iată că, acum, avem un al doilea val de caniculă, mai intens, de lungă durată şi persistent, cu extindere în aproape toată ţara. Nu se încheie, am actualizat estimările pentru luna lui cuptpr şi există o probabilitate foarte mare ca cel puţin până spre finalul lunii să consemnăm temperaturi, în medie, mai ridicate decât în mod obişnuit, astfel încât să vorbim de un nou record”, a spus Elena Mateescu, la Digi24.

Directorul ANM a precizat că ”această săptămână înregistrează abaterile termice cel mai ridicate”.

”Vorbim de temperaturi de până la 7 grade Celsius, fiind se pare cea mai călduroasă săptămână, după care semnalul pentru următoarea săptămână, 15-22 iulie, să menţină aceeaşi evoluţie, mai scad uşor abaterile la 5 grade, dar tot o săptămână caldă şi chiar spre finalul săptămânii să vorbim de temperaturi ridicate, mai ales în partea de sud a ţării”, a subliniat reprezentanta ANM.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: