Ambasadorul Israelului: Bunicul meu a fost supravieţuitor al Holocaustului

sursa: x

Noul ambasador al Israelului la Bucureşti, Lior Ben Dor, a afirmat, luni, că bunicul său este supravieţuitor al Holocaustului, fiind dus, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, din Buhuşi, oraşul lui natal, într-un lagăr de muncă forţată.

Diplomatul a fost prezent la recepţia de deschidere a Turului de Studiu „Elie Wiesel”, organizată la Ambasada Germaniei.

„Pentru noi, mulţi israelieni şi evrei, Holocaustul face parte din istoria noastră personală, aşa că permiteţi-mi să vă împărtăşesc faptul că părinţii şi bunicii mei s-au născut în România. Ştiu că bunicul meu a fost supravieţuitor al Holocaustului. Locuia în Buhuşi, lângă Bacău, şi într-o zi a fost dus într-un lagăr de muncă forţată. Cumva, a supravieţuit. Când m-am făcut mare am făcut nişte calcule şi am aflat ceva ciudat şi frumos în acelaşi timp: bunicul s-a întors acasă, unde avea o soţie şi un copil mic, în septembrie, 1944. Fix la zece luni după, s-a născut mama mea. Aşa că pot spune că datorită spiritului de supravieţuire al bunicului meu sunt în faţa dumneavoastră şi reprezint statul Israel – care pe vremea aceea nu exista – în România”, a afirmat el.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: