Skip to content
Politică

MCV dă de pământ cu Ponta și Tăriceanu

Raportul MCV despre Romania a fost prezentat, miercuri, la Bruxelles.

Astfel, în cadrul documentului, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu și fostul premier Victor Ponta sunt menționați drept atentatori la independența justiției și criticați pentru poziția exprimată în mass-media față de anumiți judecători, proceduri sau hotărâri judecătorești.

Astfel, MCV îi nominalizează explicit pe cei doi demnitari ca făcând parte dintre cei care au lansat atacuri împotriva justiției.

„Încheierea cu succes a urmăririi penale și condamnarea unui număr mare de politicieni binecunoscuți din România pentru corupție la nivel înalt este un semn că tendința subiacentă în ceea ce privește independența justiției este pozitivă și că nicio persoană care comite o infracțiune nu se situează mai presus de lege. S-a înregistrat, însă, și o reacție la această tendință: rămân frecvente criticile la adresa magistraților exprimate de către politicieni și în mass-media, precum și lipsa de respect față de hotărârile judecătorești. În acest an s-a înregistrat o creștere a numărului de cereri de apărare a independenței justiției, în urma unor atacuri în mass-media și din partea unor politicieni, inclusiv a primului ministru și a președintelui Senatului. De asemenea, au existat în continuare cazuri de presiune asupra unor judecători ai Curții Constituționale. Așa cum se menționa în raportul din 2015, în perioada premergătoare alegerii președintelui României, erau semne de schimbare în sensul unei abordări mai responsabile. Aceasta s-a disipat însă în primăvară, în special în urma deschiderii de către Direcția Națională Anticorupție (DNA) a unei anchete vizându-l pe primministru. Criticile au vizat, în mod personal, atât pe șeful DNA, cât și pe cel al Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ)”, se arată în raportul MCV.

Citește și: Raportul MCV pentru România va fi publicat astăzi

2 comentarii la “MCV dă de pământ cu Ponta și Tăriceanu

  1. Pana mai ieri ar fi fost un sacrilegiu sa ii critici si pe seful ANI si pe sefa DIICOT. Si uite ca acum sunt legati amandoi pentru coruptie. Au ramas in pomelnic doar sefele de la DNA si ICCJ. De parca nici nu ar exista cazul Rarinca. Sau dosarele uitate prin sertarele DNA care ii au ca subiect pe basisti. Intre o justitie partial abuziva si respectarea drepturilor omului pentru care suntem condamnati merteu la CEDO, pot ca cetatean sa aleg drepturile omului ? Sau e ceva penal in asta ??? Apropos, despre solutionarea dosarului de coruptie romano-german numit EADS, nu ne sfatuiesc nimic mintile astea luminate europene ? Sau daca e vorba de nemti nu se pune ??? Mi-e sila !

  2. Pentru unii dintre noi, acest mcv, scris de gusata care se dorea ministru si impus de macoveica o tradatoare de neam si tara, nu este decat o maculatura. Este interesant insa ca nimeni de la Bruxeles nu este atat de luminat la cap sa isi dea seama de realitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *