Skip to content
Politică

Mecanismul prin care ar fi ajuns banii la Felix Tătaru

" "

Direcţia Naţională Anticorupţie dă o nouă lovitură pe scena politică. Potrivit unor surse judiciare, Felix Tătaru, consultant în campaniile lui Traian Băsescu şi Klaus Iohannis va fi audiat la Direcția Națională Anticorupție, miercuri, în calitate de martor în dosarul Elenei Udrea.

Citeşte şi: SURSE: DNA, nouă lovitură pe scena politică. Strategul lui Iohannis va fi audiat la DNA

" "
" "

Potrivit unor stenograme apărute în dosarele fostului ministru al Turismului, Elena Udrea, doi dintre apropiaţii fostei șefe a PMP discutau despre sume mari de bani şi despre persoanele importante din scena politică la care ar fi ajuns acestea.

Printre cei la care ar fi ajuns banii se numără şi Felix Tătaru, cel care i-a consiliat pe fostul președinte Traian Băsescu și pe șeful statului Klaus Iohannis.

Astfel, ar fi vorba despre o înregistrare video a unei discuţii purtate între doi dintre apropiaţii Elenei Udrea: Tudor Breazu şi Ana Maria Topoliceanu, discuţie în care apare şi numele lui Felix Tătaru, potrivit româniatv.net.

„Dacă îţi zic să zici de ea, să zici!”.

„Încerc cât pot să nu ne aresteze”.

„Le-am zis că suntem certaţi. Dacă îmi susţii varianta, e mai credibil” (El a încuviinţat pozitiv, prin înclinarea capului).

„M-a întrebat dacă sunteţi amanţi” (Amândoi au zâmbit ironic).

„Tu t(re)b(uie) să fii cel folosit!!!”.

„Cred că au nevoie de noi să le spunem lucruri”.

„Zici doar de banii de la Lungu”.

„Am zis că dat în lucru pentru ea”.

„Vor să le spunem dacă Lungu îi mai dădea banii” (El a încuviinţat pozitiv, că a înţeles).

„Au aflat că a dat 50.000 euro pt. F. Tătar” (El a făcut gestul de a aduce degetele lipite de degetul opozabil, în sensul de tăcere, probabil ca ea să nu mai arate informaţia).

„Radu i-a dus”.

„Radu i-a dus. Eu o să zic” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi dă din cap a negaţie).

„L-ai sunat tu” (El ridică ochii în sus).

„L-ai sunat tu. Eram plecaţi” (El încuviinţează pozitiv din cap, apoi duce mâna dreaptă la bărbie închizând pumnul).

„L-ai sunat tu. Eram plecaţi (linie de separaţie orizontală) Pentru Legea Capitalei” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest).

„Asta dovedeşte că avem o relaţie pe bani, nu cum spune el” (El dă din umeri, în sens de indiferenţă sau că nu a înţeles, apoi şi ea redă acelaşi gest).

„Dacă o să le spun eu, confirmă dacă ştii că a fost aşa”.

„Încerc să scăpăm, spunându-le nişte lucruri”.

„Nu vreau la puşcărie nici pt. mine, nici pt. tine”.

Potrivit româniatv.net, numele lui Felix Tătaru ar apărea şi în motivarea arestării Elenei Udrea.

Ar fi vorba despre o declaraţie a unui martor care susţine că i-a dus bani lui Felix Tătaru la biroul acestuia din Capitală, din ordinul lui Tudor Breazu.

„Cred că tot în vara anului 2011, într-o zi de vineri, Breazu Tudor Liberiu, care era plecat din ţară, mi-a cerut să merg la Lungu Ştefan şi să iau nişte bani pe care urma să îi duc luni lui Felix Tătaru la biroul acestuia din apropierea benzinăriei Petrom de pe strada Eminescu, la sediul companiei GMP Media Productions”, se arată în declarație, potrivit româniatv.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *