Skip to content
Sport

Meciul de pe Arena Naţională din optimile EURO 2020 s-ar putea desfăşura cu mai mulţi spectatori

PMB

Ministerul Tineretului şi Sportului a anunţat, luni, că este posibil ca la meciul din optimile Campionatului European de fotbal care se va desfăşura pe Arena Naţională să asiste mai mulţi spectatori decât s-a convenit.

Astăzi, a avut loc la Palatul Victoria o şedinţă de lucru a Comitetului Interministerial de coordonare şi organizare a Turneului Final al Campionatului European de Fotbal 2020, organizată la iniţiativa Ministrului Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, preşedinte al Comitetului.

În cadrul întâlnirii s-a luat în discuţie posibilitatea ca, în raport cu măsurile în vigoare la acel moment, ultimul meci din optimile turneului final al Campionatului European de Fotbal 2020 să aibă în tribune un număr de spectatori mai mare decât cei 13.000 conveniţi anterior.

Altfel spus, dacă procentul de ocupare aprobat de Guvern la data meciului va fi mai mare de 25%, Arena Naţională ar putea găzdui suplimentar un număr de câteva mii de suporteri. Acest lucru depinde de evoluţia situaţiei sanitare şi de succesul campaniei de vaccinare”, se arată pe pagina de Facebook a MTS.

Diferenţa care se va adăuga celor 13000 va fi formată exclusiv din suporteri români vaccinaţi, a precizat ministerul. În cadrul şedinţei, au fost prezentate şi Planul de Securitate al evenimentului, realizat de Jandarmeria Română, şi ansamblul măsurilor care vor susţine evenimentul sportiv, la nivelul capitalei: proiecţii pe Palatul Parlamentului, punerea în funcţiune a ansamblului de fântâni din zona Pieţei Unirii şi alte acţiuni de activare a suporterilor.

Ministrul Tineretului şi Sportului a reiterat necesitatea ca cel mai important eveniment sportiv desfăşurat în România în ultimele decenii să fie organizat la cele mai înalte standarde de logistică şi siguranţă şi a declarat că: “Prin eforturile comune ale tuturor celor implicaţi, vom putea oferi iubitorilor fotbalului un turneu foarte apropiat, din punct de vedere al condiţiilor, de normalitate. Acesta va fi un semnal important pentru toată lumea, nu doar pentru lumea sportului. Este o mare onoare, dar şi o mare responsabilitate. Vă mulţumesc pentru tot ce aţi făcut până acum şi vă invit să rămânem la fel de concentraţi, atenţi şi responsabili.

România va găzdui patru meciuri din cadrul Euro-2020.

Programul partidelor de pe Arena Naţională este următorul:

Grupa C

Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00 Austria – Macedonia de Nord

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00 Ucraina – Macedonia de Nord

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00 Ucraina – Austria

Optime de finală

Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00 1F – 3A/B/C.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *