Skip to content
Politică

„Meciul din PSD va avea efectele unui război nuclear!” Boștinaru arată cum câștigă Iohannis „fără să transpire” EXCLUSIV

lipovanul.ro

Redacția PSnews.ro publică sâmbătă a doua parte a declarației oferite joi seară de către eurodeputatul PSD Victor Boștinaru (vicepreședinte al grupului S&D din Parlamentul European), în care politicianul a arătat unde se va ajunge dacă va continua războiul din interiorul PSD.

PRIMA PARTE: Tudose – sac de box pentru eurodeputații PSD. Boștinaru: A făcut o greșeală devastatoare! EXCLUSIV

Concret: europarlamentarul a subliniat că acest război este unul fără câștigători și că în ultimă instanță vor pierde românii și România.

„Perdanții sunt doi: perdantul cel mare este România, iar al doilea perdant este Partidul Social Democrat. Dar mi se pare că a continua acest război în maniera aceasta (ca un meci pentru a arăta cine e mai puternic în momentul de față) ar fi egal cu un gest de trădare explicită a votului din 2016. De aceea, eu cer conducerii partidului și prim-ministrului să pună de îndată punct acestui război, pentru că este cel mai straniu mod în care partidul meu și Guvernul României contribuie la Centenarul Marii Uniri – prin inducerea unei dezbinări de asemenea dimensiuni în interiorul coaliției de guvernare și al Partidului Social Democrat. Este contrar intereselor partidului să continue în această direcție.

Este un meci care, dacă va continua, va fi exact ca efectele unui război nuclear: nici nu mai contează cine vor fi învingătorii, dacă la finalul acestui război numărul victimelor este mult prea mare. Este capacitate reciprocă de distrugere (ca în vremea Războiului Rece), dar este în egală măsură un joc extrem de periculos cu România. Or, ținând cont de impactul asupra României și a românilor, acest război trebuie imperativ să înceteze de îndată. Istoria acestui partid a fost construită pe ideea servirii interesului acestei țări cu onestitate și cu profesionalism. Or, acest conflict n-are de a face nici cu interesele României, nici cu onestitatea sau cu profesionalismul”, a explicat Boștinaru.

În încheiere, europarlamentarul PSD Victor Boștinaru a arătat cum președintele Klaus Iohannis „fără să transpire” în perspectiva scrutinului de anul viitor.

„În mod evident, PSD-ul, prin sarabanda de erori pe care le comite, face servicii președintelui Klaus Iohannis – fie că-și propune, fie că nu-și propune acest lucru. Și Iohannis este implicit beneficiarul acestui război din interiorul PSD-ului. El câștigă fără să transpire, pentru simplul motiv că asistă la acest război fratricid, stă pe margine și face puncte în perspectiva alegerilor prezidențiale din 2019. Dar credeți-mă că în momentul de față nici măcar nu îmi pasă prea mult dacă președintelui Iohannis îi e bine sau mai puțin bine, dacă câștigă sau pierde puncte din această chestiune. Mie îmi pasă foarte mult de ceea ce se întâmplă cu România și cu partidul meu, pentru că n-avem dreptul să ne comportăm așa, în condițiile în care le-am promis românilor o altfel de politică și o altfel de gestionare a afacerilor publice ale acestei țări”, a conchis eurodeputatul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *