Skip to content
Alegeri parlamentare 2020 Politică

Meciul sondajelor de opinie. PRIMA reacție din ALDE după CIFRELE IMAS

Filiala ALDE Sector 5

IMAS a realizat în luna ianuarie, la solicitarea USR, un sondaj despre alegerile parlamentare din 2020, astfel, potrivit cercetării, PSD și PNL au scăzut în preferințele românilor, comparativ cu luna decembrie, a anului trecut. În schimb, restul partidelor parlamentare, au înregistrat creșteri semnificative. În cazul ALDE, în ianuarie, formațiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu ar fi aleasă în scrutinul pentru Parlament de 13,4% dintre românii cu drept de vot, consemnând o creștere importantă față de luna anterioară (9,6%).

Contactat de PSNews.ro referitor la această creștere, liderul ALDE pentru Senat Daniel Zamfir a precizat că ”este o creștere firească”, deoarece este singurul partid care pune în prim-plan ”drepturile și libertăților oamenilor”.

Până la urmă este o creștere firească având în vedere că ALDE  a fost un partid care în tot această perioadă a fost consecvent în mesajul său. ALDE este un partid care, pe linia asta, a luptei împotriva abuzurilor a avut o poziție constantă în favoarea oamenilor, ori lucrul ăsta iată se simte și în sondajele de opinie. Oamenii au tot  mai multă încredere în ALDE pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal, este singurul partid care pune înainte de partid înainte de orice, drepturile și libertăților oamenilor, apără drepturile și libertățile funadamentale. Ăsta este până la urmă un mod profund liberal. Rezultatele se văd” a declarat senatorul.

Chestionat în legătură cu scăderea PSD-ului, în topul preferințelor românilor, de la 25,3% la 24,5% , Daniel Zamfir consideră ”normal”  acest lucru, deoarece a fost expus campaniilor negative.

”Este normal ca PSD, până la urmă, fiind principalul partid de guvernare și cel mai expus și cel împotriva căruia s-au derulat toate campaniile negative, e firesc să se întâmple asta. Numai că de aici și până la vot la rezultatul votului, știm bine că PSD are cea mai bună structură organizatorică în teritoriu categoric și întotdeauna a arătat că se poate mobiliza foarte bine” a menționat reprezentantul ALDE.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *