Skip to content
Politică

Mediastandard.ro, avertisment pentru presa online: Urmează instalarea unei botnițe!

Agora.md

Cererea lui Liviu Dragnea privind anchetarea jurnalistului Dan Tăpălagă în urma publicării memorandumului secret pe tema mutării Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim nu a rămas fără reacții în mediul online.

Astfel, jurnaliștii de la Mediastandard.ro au analizat seria de interferențe ale lui Liviu Dragnea în ceea ce privește presa online, avertizând că ne confruntăm cu o situație în premieră, în care șeful celui mai mare partid din România solicită anchetarea unui jurnalist doar pentru că acesta și-a făcut meseria.

„Precedentul pe care îl creează această ieșire a lui Dragnea însă, este cel puțin îngrijorător: este pentru prima oară când șeful celui mai mare partid din România instigă, explicit, la anchetarea unui jurnalist care nu este vinovat cu nimic în afara faptului că și-a făcut (bine) meseria. Iar din acest punct este legitim să ne întrebăm, retoric, cel mai probabil: încotro ne îndreptăm? Urmează instalarea unei botnițe care să sugrume și ultimele voci critice din presa online?”, susține Mediastandard.ro.

Analiza celor de la Mediastandard.ro scoate în evidență faptul că România se confruntă cu un număr tot mai ridicat de cazuri în care vocile critice din mediul online sunt oprite, amintind în acest sens cazul Times New Roman, redacție amendată de către CNCD.

Analiza poate fi citită integral AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *