Skip to content
Politică

Mediastandard.ro: cum învață liceeni români despre fake news

IQool

Fenomenul ”Fake News” (știri false) este un subiect din ce în ce mai adus în discuție în ultima vreme. Unul dintre personajele care au adus în discuție această problemă a fost chiar actualul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump.

În România există chiar o campanie desfășurată în licee – Găina care a născut pui vii – pentru a îi ajuta pe viitorii consumatori de media de mâine să înțeleagă mai bine mesajele din spatele unui articol. Așadar, Mediastandard.ro a stat de vorbă cu  Ana-Maria Diceanu, specialist în comunicare de criză, jurnalistul Tudor Mușat și Școala de Valori &WizeGen, cea care a și inițiat proiectul sponsorizat, în prezent, de Lidl.

Ana-Maria Diceanu spune că ideea aceasta le-a venit din propria experiență: ea ajută marile companii să iasă din crizele generate de știrile false, care produc probleme serioase de imagine, în timp ce colegul său, Tudor Mușat, este jurnalist de mult timp. Inițiatoarea proiectului spune că nu s-au lovit de refuzul profesorilor, ci că aceștia chiar sunt dispuși să îi primească, înțelegând cât de important este un viitor cititor care să știe să evite știrile false.

Puteți citi mai multe AICI

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *