Skip to content
Politică

Mediastandard.ro, de Ziua Presei: Mass media online, între manipulare și conținut de calitate

Hunedoaramea

Jurnaliștii de la Mediastandard.ro au realizat un interviu cu Ionuț Codreanu, coordonatorul de proiect al Active Watch, organizație care militează pentru comunicarea liberă în interes public. Interviul a avut loc în contextul în care joi, pe 3 mai, este sărbătorită Ziua Mondială  a Libertății Presei.

În ceea ce privește tendințele spre care se îndreaptă presa online din România, Codreanu susține că țara noastră stă în acest moment foarte bine în ceea ce privește libertatea de expresie, însă nu poate să nu constate situațiile negative în care instituțiile de presă sunt transformate în „niște anexe ale partidelor și comunică strict agenda unor partide și a ale unor politicieni”.

Referitor la platformele online unde unele proiecte jurnalistice sunt publicate, Codreanu este de părere că acestea aduc un plus în ceea ce privește libertatea de exprimare,  susținând că sunt mai puțin afectate de influența politicului decât este presa clasică.

Mai multe informații despre cum putem selecta informațiile din mediul online, despre cum facem față fenomenului fake news sau despre cum putem „găsi” adevărul în multitudinea de informații apărute în presa online puteți citi AICI. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *