Skip to content
Politică

Mediastandard.ro: ICO-urile, comparate cu jocurile piramidale de tip „Caritas”

Jurnal Giurgiuvean

Jocurile piramidale asemănătoare celor de după 1989 apar în prezent sub alte forme, adaptate la nivelul de dezvoltare curent. Jurnaliștii de la Mediastandard.ro au analizat ICO-urile (initial coin offerings „ICOs”), sau ofertele inițiale de token-uri digitale, raportându-se la jocul piramidal Caritas, cel responsabil de pierderea unor sume considerabile de bani de către români, la începutul anilor 1990.

Principiul de funcționare al ICO-urilor presupune solicitarea unor foloase materiale de la oameni (sub formă de bani), principiul fiind acela al crowd funding-ului, sume pentru care aceștia primesc participațiuni sub formă de token-uri.  Acestea pot fi folosite ulterior de către posesori, exclusiv online, fie pentru obținerea de drepturi pentru o parte din veniturile emitentului, fie pentru tranzacționarea în schimbul unor monede fiat sau virtuale.

Cei de la Mediastandard.ro scot în evidență faptul că aceste token-uri obținute în urma investiției pe care o fac oamenii vor fi cu mult subevaluate. Rezultatul acestui proces este acela al pierderii sumei de bani investite, exemplu dat de platforma online fiind cel al PonziCoin.

Citiți analiza completă dintre ICO-uri și jocul Caritas AICI.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *