Skip to content
Politică

Mediastandard.ro: importanța anumitor site-uri pentru plasarea unor bombe de presă

botosaneanul.ro

Site-ul Mediastandard.ro scrie marți despre importanța anumitor site-uri pentru plasarea unor bombe de presă. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Într-un articol intitulat „«Scârbiții de politică» – nouă țintă pentru artizanii manipulării politice. Asaltul prin site-urile generaliste”, consultantul politic Anca Mireanu argumentează că site-urile care nu au o orientare politică asumată (sau cel puțin vizibilă din tonul editorial) sunt mult mai importante decât portalurile cunoscute pentru o afinitate ideologică sau alta, întrucât cele dintâi pot atrage un public mai mare decât celelalte. Mai precis: este vorba despre antiteza nehotărâți versus oameni cu anumite convingeri politice. Iar cum primul bazin este mai cuprinzător decât al doilea (oricare ar fi culoarea politică a acestuia), este evident că o dezvăluire răsunătoare va ajunge la mai mulți oameni. În plus, o asemenea dezvăluire nu va mai fi privită cu reticența cauzată de prejudecățile ce-și au originea în orientarea doctrinară a unui site de nișă.

„Eroarea majoră a celor care fac comunicarea politică a partidelor, fie ele de guvernare sau de opoziție, vine atunci când nu înțelegi că mesajul transmis prin portaluri online care au o politică editorială asumată nu poate străbate foarte mult către marea masă a nehotărâților. De fapt, bazinul cel mai mare pe care ți-l arată orice sondaj de opinie este cel format din nehotărâți. Acesta este motivul pentru care liderii naivi ai partidelor politice declară la început de campanie electorală că scopul major este scoaterea la vot a acestora. Și, imediat după ce se declară, aceștia se reped să dea mesaje pentru ei prin intermediul unor vehicule media care nu reușesc să atingă acest segment. Iar asta pentru că, de fapt, sunt foarte puțini cei care recunosc o realitate: neafiliatul politic, cel care declară că ”îi este silă de politică” este acela care consumă eveniment politic, comentează politic, are părere politică dar pe care și-o formează citind presă generalistă. De altfel, acest fapt are o explicație extrem de plauzibilă ținând cont de agresivitatea cu care sunt promovate opinii și personaje în presa asumată. Reacția de respingere a neafiliatului/nehotărâtului vine firesc ca un gest de rezistență intelectuală la avalanșa de prozelitism politic afișat direct, detaliază Anca Mireanu (sublinierile îi aparțin).

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *