Skip to content
Politică

Mediastandard.ro: Olivia Steer – dovada vie că știrile false pot atinge culmi nebănuite

b1.ro

Jurnalista Olivia Steer a ajuns dovada vie că știrile false (binecunoscutele fake news) pot atinge culmi nebănuite.

Pornind de la ideea că oamenii sunt ușori influențabili, vedetele pot crea cu ușurință trenduri pe care oamenii să le adopte fără să le pună la îndoială. Mai grav este că mulți influenceri nu își asumă răspunderea pentru pericolele la care se expun cei care țin cont de sfaturile lor, scrie Mediastandard.ro.

Campaniile anti-vaccin sunt un tip de dezinformare care trebuie sancționat pentru că lipsa unui astfel de tratament nu pune în pericol doar viața unui individ, ci a unei întregi comunități. Dreptul la opinie al unui individ nu trebuie să pună în pericol viața altuia, mai ales atunci când acesta nu se poate apăra, fiind vorba de copii care nu pot alege dacă să fie imunizați sau nu.

Ca orice tratament, este adevărat că vaccinul poate avea efecte adverse, însă beneficiile depășesc înzecit posibilele repercusiuni.

Având o opinie fermă anti-vaccinare, Olivia Steer nu pare să se lase convinsă de statisticile îngrijorătoare ale Ministerului Sănătăţii, potrivit cărora România se confruntă cu cel mai grav val de rujeolă din Europa, numărând 50 de morți și peste 12.000 de cazuri de îmbolnăviri de la izbucnirea fenomenului.

Citiți mai multe AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *